Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Kralju narodne muzike zdravlje alarmantno: Ne može hodati, ima otvorene rane po tijelu

Nakon skandaloznog incidenta koji se juče dogodio u Kliničkom centru Srbije kada je Ernest Sakić, sin Sinana Sakića, napravio haos u ovoj medicinskoj ustanovi, priče porodice pjevača koji čeka na transplantaciju jetre i zaposlenih u bolnici se ne poklapaju.

Dok porodica Sinana Sakića tvrdi da su doktori nesavjesnim liječenjem pjevača doveli u loše stanje, u KCS tvrde da su se Sakići ponašali bahato i da su kršili brojna pravila bolnice.

Sakić se trenutno nalazi na internom A odjeljenju, gdje čeka transplantaciju jetre, a njegovi sinovi su došli da ga posjete. Međutim, tada je došlo do incidenta kada su Ernest i njegov brat upali unutra i htjeli da ga vode iz bolnice na snimanje.

Sakićev drugi sin Alen kaže da je sukob zapravo nastao jer su doktori ove bolnice “doveli Sinana u loše stanje”.

– Tvrdili su da mogu da urade transplantaciju jetre ovdje, a to ustvari nisu mogli i on je sada bukvalno na samrti. Kada je Ernest vidio šta su uradili, htio je da izvede oca iz bolnice i tada je nastao haos jer je osoblje pokušalo da ga zaustavi – tvrdi za “Blic” Alen Sakić.

On napominje da pjevač već 18 dana u bolnici čeka hoće li mu biti urađena transplantacija jetre.

– Time su ga doveli u toliko loše stanje. Sada je toliko loše i u konfuznom stanju, maloprije kada se probudio, pitao me je: “Gdje se nalazim?” Mi smo htjeli da ga vodimo na transplantaciju u Italiju ili Tursku, ali nam je doktor rekao da transplantacija može da bude urađena u Kliničkom centru, a onda nam je tek jučer rekao da oni to ne mogu da urade – kaže Alen i dodaje da porodica Sakić sada čeka odobrenje bolnice da pjevača prebace u privatnu kliniku, a potom u bolnicu u inozemstvo.

Iako su se u pojedinim medijima pojavile informacije da je osoblje bolnice Ernesta vezalo za radijator dok su čekali policiju da dođe, njegov brat kaže da ne zna je li se to dogodilo.

– Moj brat je uhapšen zbog ometanja osoba u vršenju dužnosti. Ne mogu da tvrdim da li su ga vezali za radijator, ali kada sam se popeo u bolnicu, vidio sam da na rukama iza leđa ima lisice. Sinan, srećom, nije vidio šta se događalo jer se sve dogodilo u hodniku bolnice – kaže on.

Potresena supruga Sinana Sakića kaže da je njihovog sina Ernesta policija uhapsila neosnovano i da će njihov advokat zatražiti pravdu pred nadležnim organima i zahtijevati da se kazne svi koji su doprinijeli skandaloznom hapšenju. Ona je dodala da je policajac njenog sina prvo vezao lisicama za radijator, a potom ga priveo.

– Ernest više nije mogao da podnese da gleda bespomoćnog oca kako umire pred očima ljekara koji neće da mu pomognu. Naši sinovi su željeli da Sinana odvedu na snimanje u privatnu kliniku i da učine sve što treba kako bi mu produžili život – ispričala je Sabina Sakić.

Supruga poznatog pjevača kaže da je zgrožena tretmanom koji je njen suprug imao u Kliničkom centru Srbije protekle tri sedmice.

– Njega 18 dana niko nije okupao, za to vrijeme je atrofirao. Došao je na nogama na drugi sprat bolnice prije 18 dana, a sada ne može da se kreće i ne zna gdje je. On ima otvorene rane po tijelu – kaže u suzama Sinanova supruga.

Kako kaže, proteklih dana je fotografirala rane po Sinanovom tijelu kako bi “svijetu pokazala da medicinsko osoblje ne radi svoj posao”.

KCS: Porodica kršila pravila bolnice

U Kliničkom centru Srbije nezvanično kažu da nije tačno da je porodici zabranjeno da Sinana Sakića premjeste u drugu bolnicu, kao i da je za to potreban samo potpis nekoga od članova uže porodice.

U KCS dodaju i da porodica Sinana Sakića nije poštovala kućni red bolnice i da su često pravili probleme.

– U posjetu su mu dolazili kada god su htjeli, i danju i noću, a kada im je skrenuta pažnja da to nije dozvoljeno, iznervirali su se i izvrijeđali ljekare i medicinske sestre – kaže izvor “Blica”.

Pjevač narodne muzike smješten je na Odjeljenju za transplantaciju jetre u Urgentnom centru KCS.

– Ljekari su mu maksimalno posvećeni, a porodici smo sve do sada gledali kroz prste i pokušali da ih razumijemo. Uvijek su dolazili u bolnicu mimo posjeta, za njih nije bilo bitno da li je noć ili dan, uznemiravali su druge pacijente, koji su, također, u teškom stanju. Kada im je skrenuta pažnja da moraju da vode računa kada dolaze, prvo je supruga Sinana Sakića napravila problem, a za njom i sinovi. Počeli su da prijete ljekarima i sestrama da će ih ubiti – prepričava izvor.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više