Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Marija Šerifović u šoku: “Kačavenda služio božićnu misu u Bijeljini?!”

Nakon brojnih optužbi zbog širenja bluda, nemorala, razvrata i pedofilije penzionisani episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda, vratio se, izgleda, u redove Srpske pravoslavne crkve.

Zvanično penzionisani episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda, koji od 2012. godine skinuo mantiju nakon brojnih optužbi zbog širenja bluda, nemorala, razvrata i pedofilije, vratio se, izgleda, u redove Srpske pravoslavne crkve, pošto je u manastiru Svete Petke u Bjeljini služio božićnu liturgiju, navodi “Telegraf“.

Srbijanska pjevačica Marija Šerifović zgrožena je slikom koja je pokazana na bijeljinskoj televiziji koja je uživo prenosila liturgijusa Božične mise.

“Mira nema bez Božje pomoći, ljubavi nema bez čistog srca, plemenitosti bez dobrih namera, pravoga života bez hrišćanskog i života bez držanja deset Božjih zapovesti. Nema, i onaj koji se ne pridržava, ne može se nazvati sinom Božjim”, riječi su kojima se episkop zvorničko-tuzlanski poznat po optužbama za bljubu mladića, kao i po optužbi za silovanje dečaka Milića Blažanovića.

On je, podsjećamo, penzionisan 2012. godine. Spekulisalo se i da je umiješan u šverc crkvenog mobilijara iz Rusije uz podmićivanje graničara, automatsko oružje ispod kreveta…

Sinod je na osnovu prijave trojice maloljetnika oformio komisiju za istraživanje pedofilije, a krivicu Kačavende je potvrdilo 40 sveštenika.

U zvaničnom sudskom postupku dokazi su priloženi, krivica dokazana, ali presuda nikada nije izrečena.

Sabor SPC ga je penzionisao. Od tada nalazi u manastiru Sveta Petka u Bijeljini, prenosi “Telegraf“.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više