Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Mikrofon zamijenio njivom! “Mjesečno ima posla 6 do 10 dana”

Alen Islamović proslavio se kao član grupa Bijelo dugme i Divlje jagode koje su u bivšoj Jugoslaviji bile omiljene regionalnoj publici, a iako se i danas aktivno bavi muzikom, Islamović u rodnoj Krajini ima plantažu lješnjaka.

Moj otac se bavio poljoprivredom pa je zahvaljujući njemu ljubav prema zemlji i u meni. Kupio sam 12.000 metara kvadratnih zemlje, a i supruga je u nasljedstvo dobila još toliko, tako da smo sve objedinili i pretvorili u plantažu. Blizina rijeke Une nam je od velike koristi zbog navodnjavanja stabljika”, ispričao je Islamović za Azru.

Kako bez muzike ne može ni dok se bavi poljoprivredom, pazi na to da uvijek ima dobru muzičku pozadinu.

 

View this post on Instagram

 

Moji lješnjaci sa Une.

A post shared by Alen Islamovic (@islamovicii) on

Na mojoj farmi svira najljepša muzika, zvuk vjetrića, ptica, tišina, čak i kiša lijepo pjeva. Rođen sam pod sretnom zvijezdom i šta god osmislim i pokrenem, u tome i uspijem. Ovo će biti ostavština mojim unucima jer lješnjak rađa od 80 do 100 godina”, istaknuo je muzičar.

Sezona rada za njega počinje već u martu, a čak i kada nema posla, voli provoditi vrijeme na plantaži.

 

View this post on Instagram

 

Evo me u mojim Lješnjacima.Gazda reže grančice kojima nije mjesto na stablu.

A post shared by Alen Islamovic (@islamovicii) on

Mjesečno šest do deset dana ima posla po pet do šest sati. Nije neki težak posao čupkati korov i zalijevati biljke. Potrebno je imati i nešto mehanizacije, traktor, kosačice, kontejnere za dovoženje vode, pumpe, prikolice, trimere za travu”, kaže Alen.

Uz sve to, Islamović je posvetio vrijeme pisanju autobiografske knjige koju je završio prije sedam godina, koju je nazvao “Moje doline sjećanja”, ali kaže da je još uvijek ne planira izdati.

 

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više