Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

NIKAD NEĆEŠ BITI ZVIJEZDA! Da li bi Mirza Delić trebao mariti za mišljenje Jelene Karleuše?!

U posljednjoj emisiji takmičarskog programa “Zvezde Granda” svoju sreću okušao je i Mirza Delić iz Lukavca kojem ovo nije prvi put da se nađe ispred žirija Grand Produkcije

Mirza ima 35 godina i dugi niz godina bavi se muzikom, ali kako i sam kaže, pjevanjem i ne toliko. Naime, Mirza ima svoj bend i on je zadužen za klavijaturu. Na bini, nakon što je završio s nastupom, rekao je da će klavijaturu svirati još mjesec – dva, nakon čega će se aktivnije baviti pjevanjem.

Za prvu pjesmu, onu laganu, Mirza je izabrao pjesmu “Cigani, drumovi” Muharema Serbezovskog, dok je izbor za bržu pjesmu pao na “Živim život koji moram” Džeja Ramadanovskog. Obje pjesme, do Mirzinog nastupa, bile su u mraku… Takođe, ni jedna od pjesama to nije zaslužila.

Pjesmu “Cigani, drumovi”, kao i sve Muharemove balade, jedan ne može pjevati ako u svom glasu ne nosi tugu, ako u svom srcu ne nosi bol i ako nije iskren prema spomenutoj tuzi i prema bolu. Mirza je to doživio, iznio i prenio, a mi smo to osjetili… Bar ja jesam.

Drugu pjesmu, onu od Džeja, otpjevao je korektno ali ni približno dobro kao onu od Muharema. Istina, pjesma “Živim život koji moram” nije ni blizu, kako vokalom tako i emocijom, zahtjevna kao “Cigani, drumovi”.

Jelena Karleuša a.k.a “crna ovca”

Mirzin nastup nesebično su hvalili. U pjesmama su uživali, pa i tražili da ponovo Muharema zapjeva. Međutim, jedan član žirija, koji je već dvije godine ‘crna ovca’, imao je i negativno mišljenje. Jelena Karleuša mu je, između ostalog, rekla da: “Nikada neće biti zvijezda”.

Po običaju, Jelena Karleuša kada nema ništa pametno da kaže, iz njenih usta krenu izlaziti nebuloze ‘svemirskih’ razmjera. Ona jednostavno ne može drugima oprostiti ono što ona nikada nije niti će ikada imati – dobar vokal. Znate, ona to jednostavno nema, ali pažnju na sebe skreće golotinjom, skidanjem muškaraca na svojim nastupima, kostimima i provokacijama… S druge strane, to Mirzi ne treba jer, kao što napisah, momak ima ono što ona nikada neće imati.

Svojim nekompetentnim komentarisanjem, vjerovatno nesvjesno, popišala je svoju kolegicu Mariju Šerifović. Ko razumije – shvatit će. Onda, popišala je sve druge muške izvođače s ovih prostora koji ništa od gore, ranije pomenutog ne rade ali su ‘zvijezde’ već 10, 20, 30, 40 i… godina. Oni su ‘zvijezde’ jer imaju glas i imaju hitove. Mirza ima glas, a akobogda, imat će i hitove. Jednostavno sam siguran da je ona ljubomorna na svakog drugog kandidata, jer svaki drugi kandidat pjeva bolje od nje. Mogu je razumjeti… Nije ti svejedno kada pjevanje kritikuješ, a ni sam ne umiješ da pjevaš…

Da zlo bude veće… Kada se od nje i tražilo da momku predloži šta mu to fali, odnosno šta bi on to trebao da (u)radi – Karleuša nije imala odgovor. Mislim imala je odgovor, a glasio je: “Ja ne znam šta bi trebao da uradi”.

Takođe, 98% svjetske muzičke scene, na koje se Karleuša svake subote ‘oslanja’, kako muške tako i ženske, ništa od gore, ranije pomenutog ne rade ali su decenijama na vrhu te su prodali milione nosača zvuka.

Tako da, dragi Mirza, pozdravit ću te izrekom koju Karleuša često koristi: “Baš briga mačku šta miševi misle o njoj”.

Mirzin nastup možete pogledati na 1:43min.

https://www.youtube.com/watch?v=GGjXiiCqST0

Mirza, puno sreće i vidimo se u finalu.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više