Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Nova optužba: “Silovao me dva puta, on je kao svinja…”

Njujorška policija potvrdila je da ispituje optužbe glumice Paz de la Uerta koja je navela da ju je producent Harvi Vajnstin silovao dva puta tokom 2010. godine.

Glumica koja je Vajnstina optužila za seksualno zlostavljanje pojavljivala se u nekoliko HBO serija, a jedna od njih bila je i “Carstvo poroka”. Ona je za Veniti fer rekla da su se oba incidenta dogodila krajem 2010. godine.

Prvi napad se, prema njenim riječima, dogodio tokom novembra u stanu, nakon što je Vajnstin ponudio vožnju kući i pozvao je unutra na piće.

“Kad smo ušli unutra, odmah je počeo da me ljubi, ali nekako sam ga odgurnula. Bacio me je na krevet, spustio svoje pantalone i podigao moju suknju. Bila sam veoma uplašena. Desilo se veoma brzo. Kad je završio, rekao je da će me zvati. Ležala sam na krevetu u šoku”, objasnila je glumica, prenosi Gardijan.

ČITAJ VIŠE: Tragedija u Rovinju: Tony Cetinski automobilom prešao preko tijela muškarca na cesti

Ona tvrdi da se drugi napad desio mjesec dana kasnije nakon što se Vajnstin nenajavljeno pojavio u njenom apartmanu. Prema njenim riječima, on ju je zvao više puta, ali se ona plašila.

“Bila sam uplašena i rekla sam ‘ne’, kad je bio iznad mene, rekla da ne želim to. Nastavio je da mrmlja i bilo je odvratno. On je kao svinja, silovao me je”, rekla je glumica i dodala da joj je poslije drugog incidenta Vajnstin ponudio ulogu.

“Otišao je i više ga nikad nisam čula. Znao je da je učinio lošu stvar”, dodala je ona.

Nikolas Digardio, detektiv njujorške policije koji vodi istragu protiv Vajnstina, potvrdio je da je razgovarao sa glumicom.

“Vjerujem da na osnovu mojih razgovora sa glumicom, iz ugla policije imamo dovoljno dokaza da ga uhapsimo”, objasnio je detektiv, navodi britanski dnevnik.

Policija u Njujorku i Los Anđelesu istražuje navode protiv Vajnstina koji je optužen za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje više od 90 žena. Vajnstin je dobio otkaz u svojoj kompaniji, a takođe je otpušten i sa Akademije filmskih umjetnosti.

Portparol producenta rekao je da Vajnstin “nedvosmisleno poriče” sve optužbe o seksu bez pristanka koje mu se stavljaju na teret.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više