Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Ovo je Balaševićeva vila u Istri u kojoj je htio provesti starost

Đorđe je u Brtonigli trebao provoditi nekoliko mjeseci, u vili na brežuljku s krasnim pogledom. Nažalost, nije dočekao uživanje s porodicom u Istri, gdje je, takav je bio plan, trebao dolaziti na odmor, uživati u penziji.

Za sve je kriv moj ortak Zole, to moram da kažem. Tog dana donio je žurnal sa čudesnim pejsažem…

– Ajmo mi u Istru – reko je – tamo žive vile… Ma, daleko je… Al’ kad već žive, same su krive… I, eto nas.

Tako je nekako glasio tekst pjesme novosadskog kantautora Đorđe Balaševića “Rapsodija o Katrin”, napisane 1978 godine. Nešto više od 40 godina kasnije glazbenik je u Istri, u Brtonigli, blizu Umaga, kupio vilu. Uz njegovu, na malom brežuljku izvan samog mjesta, još je osam luksuznih vila.

Planirao je nekoliko mjeseci biti ovdje, uživati u blagodatima Istre, gdje je uvijek bio lijepo dočekan. Nažalost, prošlog petka veliki je kantautor preminuo.

Borio se s teškom upalom pluća kod kuće desetak dana, a kad je došao u bolnicu, već je bilo prekasno. Nažalost, nije dočekao uživanje s porodicom u Istri, gdje je, takav je bio plan, trebao dolaziti na odmor, “trošiti penzionerske dane”.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više