Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Za njih šerijatska pravila ne važe, a evo kako izgledaju (FOTO)

Vladarice Bliskog istoka: Evo kako izgledaju Dok ih najčešće zamišljamo zamotane i u svoja četiri zida, ove žene dokazuju da su zaista daleko od toga.

Nisu sve lijepe žene s Bliskog istoka sakrivene iza nekolicine slojeva vjerske odjeće – velik broj njih zadivljuje stilom, izgledom i aktivnim pozicijama u društvu.

1. Rania Al-Abudllah

rania-al-abudllah

Ona je kraljica Jordana, supruga kralja Abdullaha II te majka nasljednika prijestolja, njihovog sina Husseina. Rania je aktivna korisnica Instagrama te se redovno bori za povećanje prava žena na Bliskom istoku te favorizira zamjenu tradicionalne odjeće onom modernom i praktičnijom. Sama kraljica obožava kreatore poput Giorgija Armanija te se često fotografira za modne magazine.

2. Ameera Al-Taweel


Ova saudijsko-arapska princeza otvoreno govori i zalaže se za reforme u svojoj zemlji, a odlučna je svojim primjerom dokazati da bi svako trebao živjeti po željama svog srca – Ameera je studirala u SAD-u, vozi automobil te je razvedena, a nalazi se na čelu humanitarne organizacije Alwaleed Philanthropies.

3. Deena Abdulaziz al Saud

deena-abdulaziz-al-saud

Princeza s najviše stila u islamskom svijetu koja posjeduje vlastite modne butike u Kataru i Saudijskoj Arabiji je Deena Abdulaziz al Saud. Ona je prošle godine postala glavna urednica Vogue Arabia, a osim što obožava modu, posvećena je svojoj porodici i odgoju troje djece.

4. Moza bint Nasser

moza-bint-nasser
Ona je druga žena nekadašnjeg katarskog emira i majka novog vladara te zemlje. Osim toga je na čelu Udruženja za obrazovanje, znanost i društveni razvoj te ambasador UNESCO-a. Zalaže se slobodu medija te sanja o tome da Katar postane razvijen kao Silicijska dolina.

5. Haya bint Hussein

haya-bint-hussein

Sestra trenutnog kralja Jordana, također je supruga šeika Mohammeda bin Rashid Al Maktouma, vladara Dubaija. Ona je studirala na Oxfordu te se bavi humanitarnim radom, a za UNESCO je ambasador mira.

6. Lalla Salma

lalla-salma

Supruga kralja Muhameda VI od Maroka, ova crvenokosa dama je prva žena marokanskog vladara koja je javno pokazala kako izgleda. Osim toga, može se pohvaliti činjenicom da ima diplomu inženjera informatičkih sustava.

7. Maitha bint Mohammed bin Rashid Al Maktoum

maitha-bint-mohammed-bin-rashid-al-maktoum

Kćer Mohammeda bin Rashida Al Maktouma, vladara Dubaija, ova mlada žena obožava sportove te je kapetanica nacionalnog karate tima Ujedinjenih Arapskih Emirata i ima brojne obožavatelje.

8. Dana Al Khalifa

dana-al-khalifa
Ova je princeza opsjednuta modom. Piše vrlo popularni blog The Overdressed, a osim toga je i prava Instagram zvijezda. Njena je probitačnost inspiracija brojnim djevojkama.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


 

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više