Fresh Press portal
Jet Set

Zorica završila na VMA – Prijelom kostiju, povrede na rukama, kukovima, brojne modrice i podlivi po tijelu

Zorica

Zorica Marković bila je žrtva porodičnog nasilja! Ona već 32 godine krije da ju je brutalno prebio tadašnji suprug Kemal Omerhodžić jer je sumnjao da ga vara sa slavnim kompozitorom Mišom Markovićem! Zbog zadobijenih povreda te 1987. godine pjevačica je završila na traumatološkom odjeljenju na VMA, gdje se nedjeljama oporavljala.

Bio je to drugi brak Markovićeve, iako je imala svega 28 godina i jedno dijete iz prethodne zajednice. S Kemalom Omerhodžićem vjenčala se 1977. godine, dvije godine prije nego što je snimila prvu ploču. Suprug joj je bio i menadžer, stalno je s njom išao na putovanja i nastupe, a u to vrijeme živeli su u Velikom Zvorniku. Po preseljenju u Beograd počeli su prvi problemi u braku, a sve zbog toga što je Kemal postao ljubomoran na sve popularniju Zoricu, koja je nizala uspjehe i karijera joj je bila u usponu.

Kulminacija se desila kada je on čuo priče da ga žena vara sa svojim kompozitorom i producentom Mišom Markovićem, pa ju je jednog dana, poslije burne svađe i teških riječi upućenih jedno drugom, unakazio od batina. Prema riječima izvora bliskih pjevačici, Zorica je tada zadobila nekoliko preloma kostiju, povrede na rukama, kukovima, brojne modrice i podlive po tijelu, a lijevo oko bilo je zatvoreno. Kada je prebačena u bolnicu, ljekari su bili šokirani njenim opštim zdravstvenim stanjem. Markovićeva je skoro deset dana ležala nepomična u krevetu, bila je smještena u korito koje služi da pacijent bude fiksiran i da se ne pomijera zbog povreda. Posjete su joj bile zabranjene kako se ne bi narušilo njeno jako teško psihičko stanje u tom momentu.

Tek poslije četiri nedjelje Zorica se u potpunosti oporavila i napustila bolnicu, a s nasilnim suprugom prekinula je komunikaciju i podnijela zahtjev za razvod. Ni kriv ni dužan, Miša Marković morao je godinama da se pravda i brani od toga da on nema nikakve veze s batinama koje je dobila pjevačica.

To su priče koje su i tad kružile, ali Zorica i ja nikad nismo bili ni u kakvoj vezi. Znam da ju je taj čovjek tukao. To je i ona pričala svojim prijateljima, znam i da je ležala na VMA, išao sam da je obiđem, ali nisu me pustili. Poslije toga se oporavila, pa smo nastavili da se viđamo i radimo. U međuvremenu mi je rekla da nije više s tim čovjekom” – rekao je Miša Marković.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više