Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Anketa New York Timesa za dodjelu Oscara: “Quo Vadis Aida” u vodstvu!

Još 10 dana je ostalo do održavanja 93. ceremonije dodjele Oscara. Poznati američki medij New York Times objavio je anketu kako bi na neki način vidjeli favorite poblike za dodjelu ove prestižne nagrade.

Na njihovom PORTALU moguće je glasati po kategorijama i samo za jednog od ponuđenih.

Između ostalog moguće je glasati u kategorijama za najbolji film, najboljeg glumca i glumicu, najbolju sporednu ulogu, najbolji film na stranom jeziku, najbolji originalni scenariji itd.

U anketi film “Quo Vadis Aida” može se pronaći u kategoriji najbolji strani film. Prema trenutnim rezultatima film Jasmile Žbanić veliki je favorit.

“Quo Vadis, Aida?” je film o genocidu u Srebrenici. Jasmila Žbanić je napisala scenario i režirala film, a u glavnim ulogama su Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Emir Hadžihafizbegović i Boris Isaković.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više