Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Još jedna nagrada za “Quo Vadis, Aida?”

Ni sedmicu nakon što je bh. ostvarenje “Quo Vadis, Aida?” (Kuda ideš, Aida?) rediteljice Jasmile Žbanić nominirano za Oskara, prestižnu nagradu Američke filmske akademije, u kategoriji najboljeg mođunarodnog igranog filma, reakcije ne jenjavaju.

Svjetski mediji još pišu o ostvarenju koje govori o genocidu u Srebrenici počinjenom u julu 1995. godine, a koje šalje poruku mira i suživota.

Film ne prestaje osvajati nagrade na festivalima, a posljednja u nizu je u kategoriji za najbolji balkanski film na 25. filmskom festivalu u Sofiji. Uoči zvaničnih nominacija za Oskara prošlog ponedjeljka, “Quo Vadis, Aida?” osvojio je nagrade i u Majamiju i Luksemburgu.

Dodjela Oskara zakazana je za 25. april, dok je film nominiran i za dvije BAFTA nagrade, čija je dodjela zakazana za 11. april.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više