Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Rekordna gledanost! Nakon dvije decenije porodica Conner se vratila na male ekrane

Serija o američkoj radničkoj porodici iz Illinoisa na čelu s majkom bez dlake na jeziku Roseanne emitirala se od 1988. do 1997. godine. Osim humora, revolucionarna je bila i jer se dotiče tema koje su tada još bile tabu, poput kontracepcije, pobačaja ili AIDS-a.

Premijera obnovljene serije “Roseanne” u kojoj igra originalna postava, privukla je u utorak rekordnih 18 miliona gledatelja kada se vratila na male ekrane nakon 20 godina, piše “Fokus”.

Roseanne Barr (65) i John Goodman (65) gostovali su ove sedmice u emisiji Jimmyja Kimmela (50).

Barr je rekla da je upravo ona željela obnovu serije u kojoj će glumiti baku koja je glasala za američkog predsjednika Donalda Trumpa i prikazati Sjedinjene Države u kojima je polovica birača 2016. glasala za njega. Roseanne je rekla da je i lično glasala za Trumpa.

Ne želimo valjda Mikea Penca za predsjednika. Nemojte me je*eno zafrkavati. Ako ga ne želite, zatvorite ta je*ena usta” – rekla je glumica.

Kimmel ju je podsjetio da je nekada bila prijateljica s porodicom Clinton što je ona priznala. Voditelj je također spomenuo kada je Roseanne bivšu predsjedničku kandidatkinju Hillary Clinton (70) optužila preko društvenih mreža da je ubica.

Obrisala sam to, tako da se je*i” – rekla je glumica Kimmelu i pokazala mu srednji prst.

Objasnila je kako je imala nekih neslaganja s međunarodnom politikom koju je Clinton provodila.

ABC koji je u vlasništvu studija Walt Disney, tvrdi da su prve epizode privukle 1,5 milion gledatelja više nego posljednja epizoda “Roseanne” iz maja 1997., a to je velik uspjeh jer danas Amerikanci imaju daleko veći izbor zahvaljujući platformama kao što su Netflix i Amazon kojih prije dvadeset godina nije bilo.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više