Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Sutra u Tuzli koncert Natalije Todorović

Koncert violinistice Natalije Todorović, biće održan sutra, u petak, 22. juna 2018. godine, u sali Međunarodne galerije portreta Tuzla u 19:30 sati. Organizator i pokrovitelj koncerta je JU Centar za kulturu Tuzla. Gost koncerta: Džana Begović, violina.

Natalija Todorović, rođena je u Banjaluci, gdje je završila osnovnu i srednju Muzičku školu “Vlado Milosević”. Diplomirala je 2007. sa najvišom ocjenom u klasi prof. Uroša Pešića (Srbija), a magistrirala 2011. godine, u klasi prof. Maje Jokanović (Srbija) na Akademiji umjetnosti u Banjaluci.

Tokom dosadašnjeg školovanja učestvovala je na mnogobrojnim takmičenjima i festivalima i osvojila veliki broj nagrada, priznanja i povelja. Natalija već 11 godina radi kao profesor violine u Muzičkoj školi ” Vlado Milošević”, Banja Luka i ima veoma zapažene pedagoške rezultate. Kao solista nastupala je širom BiH: Sarajevo, Banjaluka, Tuzla ,Bihać, Zenica, Brčko, Prijedor, zatim Slovenija (Kranj fest) Austrija, (Gmunden, svjetski susreti muzičara), Crna Gora, (Montenegro music festival). Član je Udruženja muzičkih umjetnika RS kao i Banjalučke filharmonije. Pohađala je mnogobrojne master klasove.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više