Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Uskoro serija koju su pokušala zabraniti Miloševićeva djeca: ‘Priča o početku kraja jedne porodice, zemlje i epohe‘

Na 20. godišnjicu hapšenja Slobodana Miloševića na RTS-u počinje emitiranje dugoočekivane igrane serije “Porodica” koja u pet nastavaka prati posljednja tri dana prije hapšenja bivšeg predsjednika Srbije.

Serija, u kojoj glavne uloge igraju velike regionalne zvijezde, počela se snimati prije godinu i po, a sada je s nestrpljenjem očekuje cijela Srbija, ali i regija iako iza sebe već ima kontroverze, a još nije ni počela s prikazivanjem.

 

Naime, Marija i Marko Milošević su putem advokata u više navrata nastojali zabraniti snimanje serijala o svojim roditeljima tvrdeći kako Mirjana i Slobodan Milošević neće biti prikazani u objektivnom svjetlu, no nastojanja im nisu imala uspješan ishod.

Po traileru je teško bilo što zaključiti, čak ni to kako izgledaju Miloševići, no pojavile su se već neke fotografije sa seta.

Srbijanski mediji pišu da prva epizoda počinje arhivskim kadrovima mitinga na Ušću gdje oduševljena masa euforično pozdravlja Miloševića na vrhuncu moći. Nastavlja se napetom atmosferom koja publiku uvlači u porodičnu krizu u vili Mir na Dedinju u kojoj se, okruženi policijom, novinarima i demonstrantima, nalaze članovi porodice.

Nova vlast na čelu s premijerom Zoranom Đinđićem za to vrijeme pokušava smisliti kako bez žrtava, poštujući zakone, uhapsiti ne baš običnog građanina. Situacija se otima kontroli, ljudi nepredvidivo reagiraju…

Glavni protagonisti

“Ovo je priča o početku kraja jedne porodice, jedne zemlje i jedne epohe. Posljednji zajednički trenuci koje će ta porodica doživjeti na slobodi i trenutak opsade njihove kuće predstavljaju metaforu i tragediju ne samo njih samih, nego i cijele zemlje i naroda”, izjavio je Bojan Vuletić, scenarist i reditelj serije u kojoj Slobodana Miloševića glumi Boris Isaković.

Poznata srbijanska pozorišna, televizijska i filmska glumica, 64-godišnja Mirjana Karanović glumi Miloševićevu suprugu, Mirjanu Marković.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RTS Predstavlja (@rts_predstavlja)

Njihovu kćerku Mariju Milošević glumi Tijana Marković, Zorana Đinđića Uliks Fehmiu, Vojislava Koštunicu Svetozar Cvetković, Čedomira Jovanovića Milan Marić…

Serija “Porodica”

 

Svetlana Bojković pojavljuje se u ulozi penzionerke, pristaše politike Slobodana Miloševića.

“Porodica” je zajedničko ostvarenje produkcija Firefly i Telekoma Srbije, i kako pišu srbijanski mediji – dramska interpretacija stvarnih događaja, zasnovana na činjenicama, autentičnim snimcima, javno dostupnim informacijama i svjedočenjima prisutnih. Emitirat će se od 29. marta do 2. aprila na RTS-u, piše Jutarnji list.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više