Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Večeras prvo polufinale Eurosonga

Takmičenje za Pjesmu Evrovizije počinje večeras. Gledaoci širom Evrope i svijeta moći će pratiti prvu polufinalnu noć.

Nastupit će 16 takmičara, među njima i predstavnica Hrvatske Albina, a najboljih 10 plasirat će se u veliko finale koje je na programu u subotu.

Ovogodišnji Eurosong održava se pod sloganom “Otvori se” (Open up), a Vlada Nizozemske je odobrila da se takmičenje održi uz ograničen broj gledalaca i uz strogo poštovanje mjera koje će osigurati zdravstvenu sigurnost fanova, takmičara, njihovih timova, novinara i organizatora.

Zahvaljujući pobjedi Dankana Lorensa 2019. godine u Tel Avivu, Nizozemska je postala domaćin Pjesme Evrovizije 2020. godine, ali je događaj otkazan zbog pandemije COVID-19.

Ovog maja, uz pojačane mjere opreza, Roterdam je ugostio predstavnike 39 zemalja u hali Ahoi, koja je i ranije bila domaćin nekoliko velikih događaja.

BiH i ove godine, nažalost, ne učestvuje u ovom popularnom takmičenju.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više