Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Večeras u 20 sati ekskluzivna online premijera filma Jasmile Žbanić

Novi film Jasmile Žbanić “Quo Vadis, Aida?” večeras u 20 sati na platformi kina Meeting Point, ondemand.kinomeetingpoint.ba, imat će ekskluzivnu online premijeru.

Film će od večeras biti dostupan gledateljima u Bosni i Hercegovini i zemljama regije Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Kosovu.

Dostupnost na platformi je vremenski ograničena.

Glavne uloge u filmu su ostvarili Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Raymond Thiry, Johan Heldenbergh, Boris Isaković, Emir Hadžihafizbegović, Edita Malovčić.

Film je osvojio glavnu nagradu Atlas za najbolji film na 21. Arras film festivalu u Parizu, nagrade za najbolji film i najbolju glumicu (Jasna Đuričić) na El Gouna festivalu u Egiptu te nagradu za najbolji strani film na filmskom festivalu u Antaliji (Turska). Svjetsku premijeru je imao u takmičarskom programu Venecijanskog filmskog festivala, nakon čega je prikazan i na Toronto Film Festivalu.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više