Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Cijelo lice joj je počelo bubriti nakon bojenja trepavica i obrva

Horor je postao još strašniji kada je shvatila da joj ispadaju trepavice, gnoj curi iz očiju, da ništa ne vidi i da bi mogla oslijepiti od kemikalije u boji za obrve na koju je burno reagirala

Takav strah nije osjetila nikad u životu. Tylah Durie je 16-godišnja djevojka iz Australije kojoj su oči toliko natekle nakon pokušaja bojenja obrva i trepavica da je imala osjećaj da će joj koža popucati. Umalo je ostala bez vida zbog alergijske reakcije na boju imena “1000 hour”.

Svega nekoliko trenutaka nakon nanošenja osjetila je strašan svrab, a cijelo lice joj je počelo bubriti, posebno područje oko očiju iz kojih joj je curio gnoj. Horor je postao još strašniji kada je shvatila da joj ispadaju trepavice i da bi mogla oslijepiti od kemikalije na koju je burno reagirala.

– Vrištala sam od straha i užasnih bolova, kao da me netko reže nožem. Želim da što više ljudi vidi ovu moju objavu tako da se to ne bi i njima dogodilo. Nisam znala da sam alergična na p-fenilendiamin koji se nalazi u mnogim trajnim bojama za kosu i drugim kozmetičkim prozvodima – napisala je na Facebooku i objavila fotografije svog nateklog lica.

Dodala je da su joj liječnici u bolnici rekli kako se radi o alergijskoj reakciji od koje se može zauvijek oslijepiti.

– Pogriješila sam što sam tom bojom pokušala obojati obrve i trepavice, a nisam se potrudila ranije saznati jesam li alergična na nju. Toliko sam natekla da nisam ništa vidjela. Oštećen mi je jedan dio očne jabučice, ali imam sreće što i dalje vidim – napisala je Tylah.

U javnosti se oglasila i glasnogovornica proizvođača sporne boje koja kaže kako u uputstvima za upotrebu lijepo piše da je preporuka napraviti test na komadu kože 48 sati prije korištenja, upravo zato da bi se vidjelo postoji li alergijska reakcija. Tylah je priznala kako to nije napravila, prenosi Daily Mail

 

 

                Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više