Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Kalkulator spavanja otkrit će vam kada morate ići u krevet da biste se probudili odmorni

Legli ste dovoljno rano, niste se budili tijekom noći, a ujutro se osjećate kao da vas je netko pretukao u snu?

Legli ste dovoljno rano, niste se budili tijekom noći, a ujutro se osjećate kao da vas je netko pretukao u snu.

Stručnjaci sada kažu da nije dovoljno samo otići spavati na vrijeme, nego i u pravo vrijeme. Na internetu je “osvanuo” kalkulator spavanja koji na temelju medicinskih podataka o spavanju, računa koliko vam točno treba sna svake noći i kada trebate ići na počinak.

Kalkulator spavanja temelji se na ciklusima sna koji su ključni za dobar noćni odmor. Čovjek tijekom noći ima pet ili šest ciklusa koji traju oko 90 minuta. Stoga, ravnate li se po ciklusima, ovako bi trebalo izgledati vaše spavanje.

Ukoliko trebate ustati u sedam, na spavanje bi trebali ići u 21:45, 23:15, 00:45 ili u 02:15, kako bi se prirodno naspavali.

“Prosječnom čovjek utreba 15-ak minuta da utone u san. Dobar noćni san se sastoji od pet do šest ciklusa spavanja. Korištenjem formule koja je bazirana na našem prirodnom tjelesnom ritmu, naš će vam kalkulator izračunati točno vrijeme kada trebate ići na počinak”, poručuju tvorci kalkulatora spavanja.

Ovdje možete sami izračunati kada morate ići u krevet.

Izvor: zivotistil.rtl.hr

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


 

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više