Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Klitoris s godinama naraste i do 7 puta

Njegova veličina varira od žene do žene i nema utjecaj na intenzitet zadovoljstva, ali ima udaljenost klitorisa od rodnice – ako je bliže, žena lakše dolazi do orgazma.

Dok se muškarcima testisi i penis smanjuju ulaskom u pozne godine, žene tih problema nemaju – njima klitoris raste cijeloga života. To se događa zbog hormonalnih promjena u tijelu i objašnjava zašto mnoge više uživaju u seksu u starijoj dobi. Od ulaska do izlaska iz puberteta, klitoris se poveća skoro dva puta. Do 32 godine ženina života dimenzija će mu biti čak četiri puta veća u odnosu na razdoblje ulaska u pubertet, a nakon menopauze je čak sedam puta veći nego što je bio nakon rođenja.

Inače, dio klitorisa koji se može vidjeti je prosječne veličine do centimetra dok se u unutrašnjosti proteže do deset centimetara.

ČITAJ VIŠE: Vodič za seks sa krupnijim djevojkama

U klitorisu se nalazi 8000 živčanih završetaka, duplo više nego u penisu, otkriva portal alternet.org. Još neke činjenice o klitorisu: Studije pokazuju da između 50 i 75 posto žena može doživjeti orgazam samo ako im se stimulira klitoris. Bez toga nikako ne mogu doživjeti vrhunac. Orgazam do kojeg dolazi stimulacijom klitorisa traje između 10 i 30 sekundi. foto: Dreamstime Klitorisu je jedina uloga u tijelu da ženi pruža zadovoljstvo.

Njegova veličina varira od žene do žene i nema utjecaj na intenzitet zadovoljstva. Prosječna širina iznosi 0,8 centimetara, a duljina 1,6 cm. Žene kojima se klitoris nalazi bliže rodnici lakše dolaze do orgazma, pokazala je studija dr. Kim Wallen i Elisabeth Lloyd koje su napisale knjigu “Žensko seksualno uzbuđenje: Anatomija genitalija i orgazam za vrijeme seksualnog odnosa”.

 

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više