Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Moj djed je moj otac! Ova jeziva ispovijest će vas ostaviti u šoku

Amerikanka Reksan Džons za 23 godine preživjela je užas. Ipak, ona nastavlja dalje. Djetinjstvo iz pakla je ostavila za sobom. Ovo je njena priča.

“Postoji malo ljudi koji znaju priču o mom djetinjstvu. Prijatelji znaju dijelove.

Ja sam proizvod incesta. Moj djed je zlostavljao moju majku, svoju kćerku, godinama. Ja sam rezultat toga. On je moj djed i otac.

Godinama, moja majka, trpjela je zlostavljanje i ćutala da ne dira druge kćerke.

Otišla je od kuće sa 18 godina. Tada je shvatila da nikada neće održati obećanje. Ja sam bila rođena.

Odlučila je da ga prijavi.

Prošlo je još šest mjeseci prije nego što su majku počeli da ispituju o mom porijeklu. Na kraju je priznala da sam dijete njenog oca. Test krvi zapečatio je njegovu sudbinu, a on je osuđen na 20 godina zatvora.

Moju majku je tada sve stiglo, i počela je da se drogira. Da se drogira i nastavlja zlostavljanje. Imala je dečka, a ja sam bila dio igrarija. Slikali su me i snimali i prodavali to. Moja majka se objesila 7. augusta 1996. godine, kada sam imala pet godina.

Poslali su me da živim sa bakom.

Ona nije bila psihički stabilna, jer je majku doživljavala kao drugu ženu. I zbog toga me je redovno tukla.

Moj bijes je bio ogroman i utočište sam potražila u drogama. Ostala sam trudna sa dečkom iz srednje, kada mi je bilo 16 godina.

Moje dijete je promijenilo moj život. Prestala sam da pijem i pušim i fokusirala sam se na to da on ima bolji život.

Kada sam se porodila, sin i ja smo predati socijalnoj službi. Poslali su nas u hraniteljsku kuću, a socijalni radnik je bila ista ona žena koja je pomogla majci prije toliko godina. Odlučila je da me usvoji sa 17 godina.

Nakon toga, imala sam normalan život. Diplomirala sam, udala se za srednjoškolsku ljubav, oca mog djeteta. Dobili smo još jednog sina, a muž je pristupio marincima.

Borila sam sa anksioznošću i depresijom.

U mentalnoj bolnici počela sam da pričam o svojim problemima i pišem dnevnik.

Danas sam razvedena. Imam podršku nekoliko bliskih prijatelja.

Imam veliki rizik za sve bolesti koje postoje u porodici mog oca. Borila sam se protiv raka grlića materice dva puta. Doktor mi je rekao: “Ti si dvadestrogodišnjakinja u tijelu pedesettrogodišnjaklinje”.

Moji sinovi su mi podstrek da idem dalje. Sada imaju šest i četiri godine. Oni me motivišu da izađem iz kreveta, da odem na posao.

Osnovala sam grupu podrške. Ispred mene je sadašnjost i budućnost.“

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više