Fresh Press portal
Life Style

Saturn u Jarcu sada muči mnoge, a naročito one koji imaju natalne planete u Jarcu, Ovnu, Raku i Vagi

Horoskop

Trenutno, Saturn je u Jarcu i pod jakim udarima su svi koji imaju natalne planete u Jarcu, Ovnu, Raku i Vagi.

Sigurno je da je osoba pod nekim udarima Saturna, bilo da je to povratak Saturna na natalnu poziciju, kvadrat, konjukcija ili opozicija prema natalnoj planeti.

Trenutno, Saturn je u Jarcu i pod jakim udarima su svi koji imaju natalne planete u Jarcu, Ovnu, Raku i Vagi.

Kada Saturn snažno (konjukcija, kvadrat ili opozicija) aspektuje Sunce tada želi da probudi energiju odgovornosti, ambicije i razrješenje sukoba sa jednim od roditelja. Često pod ovim aspektima osobe mijenjaju svoj život, a priča počinje jakim padovima životne energije (pad imuniteta, povlačenje u sebe i distanciranje od bliskih osoba).

Aspekt Saturna prema Mjesecu je jedan od najtežih. Saturn dira dušu, najtanija osjećanja, budi ono što Mesec umije da sakrije (strahove, destruktivno ponašanje itd.) i tjera Mjesec prvo pati i muči se, da bi došao do onoga što mu je namijenjeno (zavisi od znaka i pozicije u natalu).

Kada Saturn aspektuje Merkur, tada osoba želi da se oslobodi ‘nametnutog’ mišljenja. Obično tada, osoba kreće u razrješenje svojih kompleksa. Merkur vlada razmišljanjem, a Saturn to blokira iz razloga da bi se energija prebacila na emocije. Pod ovim aspektom najčešće su radikalni zaokreti u razmišljanju, komunikaciji i ponašanju.

Saturnov ‘napad’ na Veneru može donijeti nekoliko scenarija. Raskidi, razvodi kao i potreba da se razmotri pitanje ‘šta i koga volim?’. Problemi sa samopoudzdanjem (specijalno izgledom) su česti za ovaj tranzit. U ovom slučaju Saturn tera na sagledavanje teme ljubavi, prema sebi i prema drugima. Takođe, tokom trajanja aspekta Saturn dovodi osobe koje su nestabilne i emotivno nedostupne (zauzete ili one koje imaju problem sa vezivanjem).

Mars dosta brzo ‘osjeti’ Saturnovo prisustvo pa počne da ‘ludi’. To je period kada se osoba besumučno bori protiv autoriteta i kada želi da se oslobodi nečega ili nekoga što je zapravo samo dio unutrašnjeg problema i nema veze sa drugima.

Aspekt Saturna i Marsa dovodi do kreni/stani stanja pa se to lako odražava na mnoge sfere, jer je Mars ona pokretačka energija u svima nama.

Tokom trajanja aspekta mogući su problemi u seksu, nagli celibati, bijesni ispadi i nekontrolisane misli. Poenta ovog tranzita je da se buntovnička, nepotrebna i rasuta, energija usmjeri i dovede u red. Saturn uvijek želi da ukroti Marsa, prenosi “Svet poznatih“.

Povezani članci

Astro ekspert nam otkriva: U 2019. godini ljude ovog godišta očekuje dobitak na lutriji! Evo koji su sretni brojevi i dani za svaki znak

E.H

Ribama potrebna masaža, a Bikovi će imati problema sa bešikom

E.H

Dalida Azinović: Astrologija ne odgovara na pitanja “hoću li se udati, naći momka…”

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više