Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Sir u plastičnoj foliji? Jako loša ideja

Preostali sir omotaš prozirnom folijom prije nego ga staviš u hladnjak? Ono što je za mnoge optimalno spremanje ementalera, gaude i ostalih sireva, nažalost je sve drugo osim higijenski – i može se pretvoriti u nešto odvratno.

Dakle, omotaš li sir prozirnom folijom, nećeš si napraviti nikakvu uslugu – naprotiv! Kad se sir zamota tako da nema zraka, odnosno ne može „disati“, počne se znojiti. Tako nastaju kapljice vode na površini sira. A to je onda optimalna podloga za razvoj gljivica i bakterija.

Stoga je puno bolje zamotati sir u pergament papir. I posebne kutije za sir napravljene su tako da sir može u njima dugo stajati te ostati maksimalno svjež. Ako baš nemaš ništa drugo osim prozirne folije, onda barem napravi rupice na njoj prije nego što zamotaš sir.

Izvor: miss7.24sata.hr

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više