Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Sunce ulazi u Ovna i donosi nam nešto čarobno: Privucite ono što želite od 21. marta do 21. aprila

Sunce ulazi u Ovna 21. marta i počinje vladavina prvog znaka Zodijaka, kao i astrološka nova godina. Ovo je period kada se pronalazi unutrašnja snaga i mudrost.

Vladavina Ovna u 2021. godini ne sadržinijednu retrogradnu planetu, što znači da nas očekuje samo energija napretka. Postižemo više ciljeve i otpuštamo razne strahove.

Početak vladavine Ovna donosi nam i proljeće – period plodnosti, cvjetanja, novog života i divne energije.

Bez obzira koji deo ciklusa doživljavate, vladavina Ovna nas ohrabruje da pozdravimo nove promjene. Podstiče nas da koristimo kreativnu energiju i koristimo je za postizanje svojih ciljeva, projekata i snova.

Krećemo ispunjeni novom mudrošću i sigurni smo u svoje sposobnosti. Krećemo na novo putovanje i najbolje koristimo osobine Ovna, našeg vatrenog znaka.

Evo koji će datumi biti ključni za vrijeme Sunca u znaku Ovna:

20/21 marta – proljetna ravnodnevnica

Ravndnevnica je trenutak ravnoteže i dan koji nas povezuje sa našim duhovnim vodičima. Dan i noć isto traju i donose nam izbalansiranu energiju, pa iskoristite rituale za postizanje željenog cilja.

25. mart – Konjukcija Venere i Sunca

Kako se Venera poravnava sa Suncem, dobijamo snažnu dozu njene energije. Venera je planeta ljubavi, veza i novca. Ona nas podsjeća na našu žensku energiju. Poštujete svoje kreativne moći i donosite neke smjele i hrabre odluke vođene srcem.

28. mart – Pun Mjesec u Vagi (Veliki trigon)

Sezona Ovna donosi nam jedan od najčarobnijih punih mjeseci u godini. U vrijeme punog Mjeseca u Vagi, Mjesec će se zajedno sa Marsom i Saturnom poravnati u savršen trougao poznat kao Veliki trigonkoji se smatra sretnim, zaštitničkim, pa čak i magičnim! On predstavljaju harmoniju i lak protok energije između kosmičkih energija. Mars i Saturn, zajedno sa Mjesecom, udružuju snage da bi nam pomogli da budemo motivisani, naporno radimo i sledimo svoje snove i ciljeve. Ovo je snažna manifestaciona energija koja nam zaista može pomoći u rješavanju projekata za koje smo možda mislili da su preveliki ili preambiciozni. Nešto će možda kulminirati za vas tokom ovog punog Mjeseca – moći ćete da oskoristite plodove svog rada.

28. / 29. marta – Hiron sa konjunktom Sunca

28. mart donosi pun Mjesec, ali i poravnanje Sunca i Hirona. Hiron je asteroid koji je poznat kao ranjeni iscjelitelj. Njegova energija pomaže nam da shvatimo svoje traume i rane i pretvorimo ih u portale snage, nadahnuća i liječenja za sebe i za druge. Kako Hiron uliva svoju energiju sa Suncem, mi dobijamo sve veću podršku da zacijelimo i pretvorimo naše rane u moćne izvore nadahnuća.

3. aprila Merkur ulazi u Ovan

Merkur ulazi u Ovna stvarajući niz kosmičkih tijela u ovom znaku. U ovom trenutku imamo Sunce, Merkur i Veneru u Ovnu, zajedno sa asteroidima Ceres i Kiron, i patuljastom planetom Eris. Sva ova snažna Ovan energija dodaje ulje na vatru i pomaže nam da povučemo neke smjele poteze. Sa Merkurom koji je sada u Ovnu, možda ćemo morati da budemo malo pažljivi nad onim što smo odlučili da podijelimo sa drugima i da ne kažemo stvari zbog kojih ćemo kasnije možda zažaliti. Energija Ovna može biti impulsivna, pa je to samo nešto za gledanje!

9. april – kvadrat Marsa i Neptuna

Ovo je zanimljiva dinamika energije koja nam može pomoći da razmišljamo kreativnije i fleksibilnije. Uz svu ovu motivacionu energiju koja cirkuliše posljednjih nekoliko nedjelja, ova energija može nam pomoći da razmišljamo drugačije i možda nađemo novi kreativni način na koji to možemo učiniti. Ako tražite jasnoću i pojačate svijest, ova energija može biti korisna.

11. april – mlad Mjesec u Ovnu

Mlad Mjesec u Ovnu jedan je od najsnažnijih za manifestaciju i vizualizaciju – privucite u život ono što želimo. U vrijeme ovog mladog Mjeseca, događaju se Venera i Pluton koji su veoma aktivni, jačajući našu unutrašnju moć i pružaju nam priliku da se uzdignemo i zatražimo ono što je s pravom naše. Ovo je vrijeme za povezivanje sa višim ja i spoznavanje svoje vrijednosti.

14. aprila – Venera ulazi u Bika

Venera voli da bude u Biku i donosi skladnu energiju. Počet ćemo da osjećamo da se stvari malo usporavaju i možda ćemo želeti da budemo metodičniji u vezi sa svojim sljedećim koracima.

18. april – Konjukcija Sunca i Merkura

Poravnanje Sunca i Merkura uvijek je poseban događaj u pitanjima komunikacije i prisluškivanja skrivenih poruka naše podsvijesti i intuicije. Obratite pažnju na bilo koju poruku koju dobijete ovog dana.

19. / 20. aprila – Sunce u Biku

Sunce napušta Ovna i ulazi u vladavinu Bika, piše “Lovesensa“.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više