Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

U nama su velike borbe ljubavi i želja: Šta nam u narednim danima donosi konjukcija Urana i Venere

Venera ulazi u konjunkciju sa Uranom. Borbe titana u nama. Svako vuče na svoju stranu. Gotovo smo bez razuma. Instinktivni sa jedne strane i emocionalni sa druge. Želje i potrebe sudaraju se i vrište iz nas.

Poneki sukobi u odnosima su mogući ovih dana. Energija. Napetosti. Potrebe. Želja za intimom. I nemogućnosti da je dotakneš. Imaš. Da je tu. Pa onda reflektujemo unutrašnje želje u sukobe.

Da ste blizu riješili biste to drugačije. Ali i ako se i sukobite ovih dana, dobro je. Potrebno je ponekad da se sukobite. To je ponekad jedini način susreta, dodira. Ponekad jedini način viđenja. Ponekad jedini pogled u pravo.

Potrebno je ponekad zanemariti gravitacijske sile, vizualizacije o sretnim vezama, maštarije o savršenim partnerima. Potrebno je ponekad staviti ključ na svoj neki drugi svijet i jednostavno – živjeti.

Spaliti o svaku emociju. Griješiti. Voljeti. Jer ako ne predamo nekome i tu našu stranu, kome ćemo je predati?

U životu u kojem nam se čini da kaskamo za svime, možda jedino kaskamo za sobom. Ovih dana su stresovi i napetosti kao delovi nas koji iskaču svaki put kad poželimo mir. I nema ga.

Zvonjava telefona. Visti koje iskre. Razbijeni takt koji nas budi dok još nismo ni zaspali. Poremećeni mir, a i neka okruženja oko nas. Neki ljudi. Njihovi basnoslovni zahtjevi. I neki monopol nad vašim životima.

Nervoze i ushićenja. Pretjerivanja i užici. I mi koji po ko zna koji put, objašnjavamo sebe. A ne moramo. Ne trebamo. Jer sasvim je u redu da nismo ovdje. Da nismo dostupni i da nismo na izvol’te.

Vaše stanje je mnogo važnije od tuđih potreba. Vaš mir ima cijenu. I vaše vrijeme vrijedi. Ne stavljajte akciju na neprocjenjivu vrijednost. I nikad na Sebe, piše “Astro portal“.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više