Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Ovo je novi najbolji restoran na svijetu, a ono što nudi je van svake pameti (FOTO)

Hiljade restorana se svake godine bore za prestižnu nagradu najboljeg na svijetu, a tu je titulu za 2016. ponio pretenciozni italijanski šampion!

Dok se davimo u masnim ćevapima i lošoj “meksičkoj” hrani iz dostave, sretna elita jede u restoranima koji su s pripremom hrane odmakli toliko daleko da iskreno ne bismo znali da li se to što nude jede, miriši, baca na konobara ili nosi kući kao ukras koji staviš na zid. Dugogodišnji je prvak u tom stilu i najbolji restoran na svijetu bio kopenhagenski Noma, a ove je godine titulu preuzeo simpatični, iako pomalo pretenciozni restoran u italijanskoj Modeni, Osteria Francescana.

Sa čak tri Michelinove zvjezdice, sigurni smo kako se radi o uistinu vrhunskom gastronomskom iskustvu, a to su očigledno prepoznali i stručnjaci širomm svijeta koji su u izboru The World’s 50 Best Restaurants odabrali upravo ovaj plejs. Za sve je odgovoran genijalni chef Massimo Bottura, koji s svojom ekipom uistinu pomiće granice pripreme, serviranja i konzumacije hrane. Na drugom je mjestu završio El Cellar de Can Roca u španskoj Gironi, a treći je Eleven Madison Park u New Yorku, ali pošto svijet pamti samo pobjednike, evo par fotki onoga što se može naći u Osteriji Francescani.

Osteria

Osteria2

Osteria3

Osteria4

Osteria5

Osteria7

Osteria8


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više