Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Pacijent sam sebi popravio zub jer nije htio da mu ga popravlja državni zubar

Mladić Davor Osmica, student iz Sarajeva, šokirao je svoje kolege sa fakulteta kada im je rekao da je, kako bi izbjegao susret sa državnim zubarom, sam sebi popravio zub u dnevnom boravku.

Naime, kako ekskluzivno saznajemo Davor ima zdravstveno osiguranje, te je imao mogućnost da zub koji ga je bolio liječi u nekom od domova zdravlja u Kantonu Sarajevo, međutim, on je svojevoljno odabrao da bi ipak radije sam pokušao spasiti zub nego što bi otišao u ambulantu.

“Gledajte, mene je taj zub bolio već danima, ali kontao sam da će proći, znate ono, malo rakija, malo bijelu luk, koji Analgin i to se samo zalijeći. Međutim, kako bol nije prolazila počeo sam se raspitivati kod ljudi šta bi još moglo pomoći i svi su mi savjetovali da idem kod zubara. Kako sam student imam zdravstveno osiguranje, međutim nakon prethodnog iskustva kod državnog doktora kad mi je izvadio pogrešan zub naživo ne pada mi na pamet da im ikad sjednem na stolicu. A kako sam, ponavljam, studentska fukara, nemam dovoljno love da idem kod privatnika, tako da, pravo da vam kažem, nije bilo drugog izbora, morao sam sam sebi da popravim zub. Zamiješao malo kreča, popio dvije šljive, uzeo brusilicu i laganini. Evo peti dan, ništa me ne boli. Mogao sam komotno stomatolog biti” – izjavio je za naš portal Davor.

Veliki broj stanovnika BiH koji su zdravstveno osigurani odbijaju da idu kod državnih stomatologa zbog jako loših iskustava koja su imali, velikih redova i čekanja kao i činjenice da velikom broju ovih domova zdravlja nedostaje osnovna aparatura za rad.

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera i svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna i nenamjerna!

Komentari
Učitavanje...

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više