Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Prelijepa kancelariji u hladovini divlje šume (FOTO)

Španske arhitekte Hoze Selgas i Lusia Cano su kreirali kancelariju aerodinamičnog oblika u koje je zaposleni osjećaju kao da rade u sred prelijepe, divlje šume…

Polovina kancelarije, koju su dvoje arhitekata dizajnirali za kompaniju Selgascano, je ukopana u zemlju u šumi nadomak Madrida, a ova taktika pri izgradnji garantuje svježu, prijatnu temperature čak i u toku vrelih ljetnjih dana u Španiji.

Kance2

Kance3

Dugačak prozor koji se zakrivljuje prema plafonu, eliminiše potrebu za vještačkim osvjetljenjem preko dana. On je takođe povezan sa mehanizmom koji mu dozvoljava da se otvara pa je kancelarija uvijek puna svježeg, šumoskog zraka. Druga polovina građevine je obložena neprovidnim staklom koje štiti zaposlene od direktnog kontakta sa suncem i obezbjeđuje prijatnu hladovinu.

Kance4

Kance5

Zamislite samo kako je divno raditi u ambijentu koji baca pogled na prirodnu šumu i vedro sunčano nebo iz ugodne hladovine – produktiovnost zaposlenih u ovoj firmi se sigurno udvostručila od kada su promijenili radno okruženje.

Kance6


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više