Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Terapeut otkriva 4 savjeta kako da poboljšate ljubavni odnos!

U današnje vrijeme ubrzanog života i kada je digitalizacija u punom jeku, teško je izbjeći stres kojim smo svi izloženi.

Takav način života donosi možda prednosti na poslu, ali veza ponekada može da trpi. Zato vam donosimo neke savjete kako da postupite ako je vaš partner veliki radoholičar, te se ne odvaja od računara ili laptopa ni kod kuće kada bi trebalo da provodite više vremena zajedno.

Kvalitet, a ne kvantitet  

Ako ste u vezi ili braku s radoholičarom trudite se da vrijeme koje provodite s njim provedete kvalitetno. Nemojte da se svađate s njim i da mu zamjerate što malo vremena provodi s vama, već pokušajte da zajedničke trenutke učinite što ljepšim.

blank

Autor: Pixabay.com

Prepoznajte korist u njegovom entuzijazmu 

Ako je vaš partner usredsređen samo na svoju karijeru i ne smatra je njegov rad zapravo posao, pokušajte da vidite neku korist u njegovom entuzijazmu.

Ukoliko je vaš partner sretan na poslu sigurno neće svoju frustraciju prenositi i na vas.

Odložite telefon barem na nekoliko sati  

Želite li da vaša veza uspije, partner koji je radoholik mora da odloži telefon kako vrijeme koje provodi s porodicom ne bi ometali poslovni razgovori.

-Kada razgovaram s klijentima kažem im da zajedno odrede konkretna, prihvatljiva rješenja da makar pola sata ili sat, svake noći isključe telefone i računare – rekla je terapeut Elizabet LaMote.

Promijenite način na koji govorite o problemima u vezi  

Ako vas izbacuje iz takta to što vam partner konstantno radi, recite mu to otvoreno. Prije toga pokušajte da svoje probleme ne doživljavate preozbiljno.  Nikako nemojte previše kritikovati svog partnera. Kada mu kažete šta mislite dajte mu šansu da i on kaže šta misli o tome. Ponekad ozbiljan problem nakon razgovora može biti smiješan.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više