Fresh Press portal
Magazin Zanimljivosti

Voli svoje, poštuj tuđe!

Tolerancija je poštovanje, prihvatanje, uvažavanje nečijeg prava na različitost.

U čemu se razlikujemo?

Svako od nas je jedinstvena ličnost koja ima svoje karakteristike i različitost od drugih. Većina ljudi se razlikuje po običajima, vjerovanjima, sposobnostima, navikama, vrijednostima, izgledu, jeziku, političkoj i nacionalnoj pripadnosti, ukusima i dr. Odavno je čovjek shvatio da nismo svi isti i da se razlikujemo u mnogim stvarima, pa tako i u toleranciji. Neko je više tolerantniji neko manje, stvar je pojedinca i njegove sredine.

Biti tolerantan kada nam je pobjeda važnija od uspjeha i pod pritiskom da se mora biti u pravu, postaje veoma teško. Pogotovo je teško biti tolerantan sa osobom kojoj je ponos na prvom mjestu i koja, iako zna da nije upravu, tjera po svom.

Da bi izbjegli takve situacije i da sebe ne dovedemo u to stanje da se ne možemo kontrolisati, potrebno je da razdvojimo sami sebi bitno od nebitnog, da poredamo sebi prioritete u životu, da pažljivo biramo društvo, da ne miješamo privatni život sa poslovnim, te da svoje prioritete ne stavljamo ispred drugih i da naša ne mora biti uvijek zadnja.

Upoznati sebe, razumijeti druge i prihvatiti razlike je osnov tolerancije.

“JER SVI SMO MI LJUDI, ALI RIJETKO KO ČOVJEK.”

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK ili PREUZMI FRESHPRESS APP <<< ________________________________________________________________________________________

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više