Fresh Press portal
TOP VIJESTI Zabava

Djeca od naredne godine na času sporta gledaju TV prenose fudbala

Odlukom Vlade Kantona Sarajevo, od naredne godine djeca koja idu u osnovne škole diljem ove samoupravne jedinice neće više morati da trče i skaču na časovima tjelesnog odgoja, već će imati priliku da o tjelesnom zdravlju i aktivnostima uče putem malih ekrana kao i sva normalna djeca diljem svijeta.

“Od naredne godine na časovima tjelesnog odgoja djeca će, umjesto da se znoje i da se izlažu eventualnim povredama, moći lijepo da gledaju na TV-u sve te velike sportiste kako se bacakaju bez da rizikuju svoje živote i da prljaju čiste majice. Mnogi roditelji su nam pisali kako zapravo ne žele da se njihova djeca povrijeđuju tokom ovih aktivnosti i da bi možda bilo bolje da se ocjene iz sporta zarađuju na neki drugi način, recimo pisanjem seminarskih radova ili gledanjem i ocjenjivanjem fudbalskih utakmica. Na ovaj način bismo mnogo mogli da uštedimo jer djeca ne bi morala da kupuju konstantno opremu za sport, a također ne bismo morali ni da gradimo sale za tjelesni odgoj, s druge strane roditelji bi mogli da odahnu i da znaju da se njihovi mali anđeli neće povrijediti na sportu. Nadamo se da će i drugi kantoni vidjeti kako je ova praksa odlična i da će je početi uvoditi i u svoje škole” – izjavila je za naš portal glasnogovornica Vlade Kantona Sarajevo Senka Uhljubstranački.

Iz Udruženja roditelja sarajevskih osnovnoškolaca su za naš portal kratko izjavili da se slažu sa odlukom Vlade i da se nadaju da će njihovi osnovnoškollci od naredne godine imati mogućnost da što manje rade praktično, a što više teoretski na svojim časovima.

NAPOMENATekst je satiričnog sadržaja, imena i događaji u njemu plod su fikcije!

IZVOR: Šatro.info

Povezani članci

Stručnjaci odgovorili na pitanje koje muči sve roditelje: Kolika je vjerovatnost da će se djeca zaraziti koronavirusom u školi?

E.H

Skandal u Velikoj Britaniji: Učenici kršćanske škole dobili zadatak da razlikuju žanrove pornića

E.H

Srceparajuće fotografije djece iz škole u Francuskoj će vam slomiti srce

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više