Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Građani sretni zbog fontane na Željezničkoj: “Sad ćemo imati gdje da bacamo smeće”

Prije par dana obnovljena je fontana ispred Željezničke stanice u Sarajevu. Građani nisu krili zadovoljstvo obnovom ovako bitnog objekta koji je desetinama godina činio dio grada, a za mnoge posjetioce i prvi prizor nakon što su pristigli u Sarajevo.

“Ovo je odlična inicijativa. Mi smo presretni što ćemo sada imati prostor gdje možemo istresti svo ono smeće koje nam ostane dok se vozimo vozom. Znate kako je, u vozu se jede, pije, nekad i zapjeva i zaderneči, a nije red da to smeće ostavimo u vozu. Sad kad je fontana očišćena, moći ćemo je ponovo trpati smećem, a i stvarno je blizu kad se izađe iz voza. Nije daleko ni od autobuske”, rekla je Amila Krkan za “Šatro info“.

Osim smeća koje će odlagati, građani su jako zadovoljni i sa tim da će moći po potpuno novom zidu da pišu političke, navijačke i druge poruke u zavisnosti od njihovih potreba, a da će one sigurno biti prenesene u medije. Također, ovo je veoma frekventna lokacija na kojoj će mnogi ljudi da vide upravo njihovu poruku.

“Ja recimo navijam za Želju. Prva stvar koju ću napraviti jeste da ću napisati nešto protiv F.K. Sarajeva ili nekog drugog kluba. Samo čekam da se malo smrkne. Baš su lijepo uradili ovaj bijeli kameni dio. Biće odlična podloga za plavu boju koju spremam”, rekao je Adem Baklja, navijač.

Napomena: Tekst je satiričnog karaktera. Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više