Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Izetbegović i Čović prijete štrajkom jer Ivanić ima veću platu od njih dvojice

Prema posljednjim službenim podacima Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine navodi da članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Mladen Ivanić primaju 2.862, 2.874, odnosno 3.536 eura mjesečno.

Prema ovim podacima možemo zaključiti da najveću platu ima srpski Član Predsjedništva Mladen Ivanić.

Kako saznaje “Satro.info” ostala dva člana predsjedništva su ujedinjena u svojim naporima kako bi u što skorije vrijeme njihova plata bila u istom rangu sa platom trećeg člana Predsjedništva.

Cijelo vrijeme sam bio ubijeđen kako zapravo svi primamo platu u istoj visini, i ovi podaci su me zaista iznenadili. Ja i moj kolega, hrvatski Član Predsjedništva Dragan Čović zapitali smo se što nama fali, i zašto je naša plata manja. Ovi poražavajući podaci natjerali su nas da se ujedinimo i tražimo povećanje plate, koja će biti u rangu sa Ivanićevom. Nadamo se da će ovo da se ispoštuje u što skorije vrijeme i da će i naša plata u martu iznositi 3.536 eura. Ako se to pak ne desi najavljujemo generalni štrajk“, kazao je vidno isfrustriran bošnjački Član Predsjedništva Bakir Izetbegovic.

Iznenađen ovim podacima Dragan Čović je zapravo jako zabrinut da, zbog objave istih, njegovi glasači ne pomisle da je razlog tome njegov nerad.

Pošto smo mi zvanično predstavnici tri konstitutivna naroda, naše plate treba da imaju isti iznos jer se svi podjednako borimo da ostvarimo ono što smo obećali našim glasačima. Jasno moram dati do znanja da ove razlike u plati nemaju nikakve veze sa načinom i brzinom obavljanja posla, jer ja svoj doista uredno i uvijek na vrijeme obavljam“, pojasnio je za naš portal Dragan Čović.

Napomena: Tekst je satiričnog karaktera. Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više