Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

KCUS najavio da hitna pomoć neće raditi za vrijeme džume

Danas je iz kabineta generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović pristiglo saopćenje za javnost u kojem stoji da počevši od sljedećeg mjeseca hitna pomoć neće raditi za vrijeme džuma-namaza.

Direktorica Sebija Izetbegović je istakla da je ova odluka trebala davno stupiti na snagu s obzirom da se svuda u Evropi poštuje Zakon o produženom godišnjem odmoru na osnovu kulturno-religijske orijentacije. U Norveškoj je prošle godine skupina od 50 ljekara pastafarijanaca dobilo godišnji odmor od dvije godine kako bi održali hvalu svom božanstvu Leteće Špagetnom Čudovištu saopćili su iz KCUS-a.

“Iako se ja ne slažem sa u potpunosti sa evropskim zakonima i principima, ipak mislim da moramo više paziti na vjerske osjećaje naših ljekara. Džuma-namaz je jedini dan u sedmici kada doktori nisu u svojim bijelim mantila, te kada imaju mogućnost da svoju pažnju preusmjere sa kreditnih kartica i koverti prema Allahu dž.š. Znam da će se mnogi građani osjećati ugroženo jer hitna neće raditi, ali vrijeme da se društvo počne malo više samostalno paziti i malo više ići u džamiju.”, izjavila je za Šatro info, Sebija Izetbegović.

Kako bi ljekarima, a i korisnicima usluga KCUS-a bila bliže Allahova kuća najavljena je izgradnja džamije sa četiri munare koja će nositi ime po poznatom efendiji Mustafi Ceriću. Povodom vijesti se oglasio i ugledni biznismen i novinar Fahrudin Radončić koji je rekao donirati Rijasetu islamske zajednice još tri milona KM.

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera i svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna i nenamjerna!

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više