Fresh Press portal
Početna » Blog » Lopta koju je sinoć šutirao Hajradinović, pronađena na sjevernoj granici Finske
TOP VIJESTI Zabava

Lopta koju je sinoć šutirao Hajradinović, pronađena na sjevernoj granici Finske

h

Iako smo na neku muku uspjeli da pobijedimo reprezentaciju Lihtenštajna u gostima, meč smo igrali revijalno što se i vidjeli po igri naših prvotimaca. Najupečatljiviji momenat je bio šut Harisa Hajradinovića, koji je opucao daleko pored gola, a loptu je bilo nemoguće naći nakon toga. Jutros se pojavio prvi trag lopte, nakon čega su uspjeli da je pronađu. Stravične izjave očevidaca su pomogle da se lopta konačno pronađe. Prvi trag je odveo istraživače u mali gradić Ivalo na sjeveru Finske, tačno na tromeđi između Rusije i Norveške.

“Sinoć negdje oko pola sata iza ponoći, sjedio sam na verandi i posmatrao nebo. Bilo je poprilično vedro i toplo za ovaj period godine, te sam iskoristio priliku da budem ispred kuće i gledam nebo. Primijetio sam u jednom trenutku vatrenu lopticu kako se kreće po nebu, sjeverozapadno od moje kuće. Na prvu sam pomislio da je zvijezda padalica negdje u daljini, međutim, jasno su se vidjeli obrisi vatrene kugle. Prepao sam se da nije asteroid ili neki projektil. Nakon nekoliko sekundi čuo se žestok zvuk, valjda kako probija atmosferu. Bio sam prestravljen, odmah sam pozvao policiju”, rekao nam je očevidac Ulrich.

Nakon što je pozvao policiju, ekipe su izašle na teren da ispitaju situaciju.

“Odmah smo poslali sve dostupne timove na lice mjesta i pratili trag. S nama su u potragu krenuli i specijalni odredi za paranormalne aktivnosti, Nacionalna garda te vojska. Primijetili smo iza jednog brežuljka vatreni krug u zemlji i vidjeli smo krater u sredini. Okružili smo kompletno mjesto nesreće i polako ispitali situaciju. Forenzičari su nakon nekih pola sata uspjeli da dešifruju logo UEFA-e, te smo nakon kratkog istraživanja, ustanovili da je to ustvari lopta koju je šutirao Hajradinović. S obzirom na to da je pala nekoliko sati nakon što je ispucana, pretpostavljamo da je otišla u orbitu te nakon toga ponovo krenula da pada na Zemlju”, riječi su komandira akcije Hulfera Undebukta.

Kako je lopta pala nekoliko hiljada kilometara dalje, forenzičari pretpostavljaju da je uspjela da dohvati gornji sloj stratosfere, nakon čega je krenula da pada ponovo na Zemlju. To objašnjava vatra koja je nastala kao posljedica probijanja atmosfere.

Napomena: Tekst je satiričnog sadržaja i svaka sličnost s likovima i događajima iz stvarnog života može biti okarakterizirana i kao slučajna, ali i kao namjerna, pa kako kome draže bilo!

IZVOR: šatro

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više