Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Meteorolog koji je najavio kišu za 1. maj uhapšen zbog širenja panike

Ramiz Nurkić meteorolog iz Sarajeva koji je najavio kišu za Prvi maj, priveden je na informativni razgovor u policiju gdje je saslušan pod optužbom za širenje panike.

Kako saznajemo ovaj meteorolog je poslije saslušanja izveden pred istražnog sudiju koji mu je odredio pritvor od 48 sati, piše “Satro.info“.

„Tačno je da je u svojstvu osumnjičenog lišen slobode jedan meteorolog iz Sarajeva . On se sumnjiči da je najavio obilnu kišu za 1. maj u Sarajevu i drugim gradovima Bosne i Hercegovine što je dovelo do širenja panike među građanima i državnim organima. Bezobzirnost koju je Ramiz pokazao prilikom vršenja ovog djela ogleda se i u činjenici da je informaciju o kiši proslijedio medijima i državnim službama čime je jasno pokazao svoju namjeru da izazove paniku širokih razmjera”, kazao je portparol MUP-a Bosne i Hercegovine.

Ramiz Nurkić se pred istražnim organima branio tako što je pokazao meteorološke nalaze koji su pokazivali da će tog dana biti obilnih padavina, a ni tu se nije zaustavio već je pozvao sudiju da pogleda kroz prozor i lično se uvjeri da napolju ima naznaka oblaka koji će donijeti kišu za 1. maj. Uspaničeni sudija je odbio ove argumente i odredio je ovom meteorologu pritvor.

Policija nastavlja istragu u ovom slučaju koja treba da dokaže da li je Nurkić radio sam ili je imao saučesnike , te pozivaju građane da ostanu mirni i ne šire kišobrane na ulici kako ne bi izazvali paniku kod ostatka stanovništva.

Napomena: Tekst je satiričnog karaktera. Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više