Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Mnogi su cijeli život igrali Monopoly pogrešno

Jedan korisnik na Twitteru objavio je pravilo u igranju Monopolya, a vrlo je brzo shvatio da je jedan od rijetkih koji ga zna. Da, čak 90 odsto ljudi ovu igru igra pogrešno.

Naime, cilj igre je svima poznat – kupovinom, iznajmljivanjem i preprodajom nekretnina morate dobiti najviše novca kako biste do kraja igre postali jedini vlasnik svih nekretnina na ploči.

Onda ni ne čudi što su se mnogi iznenadili pred pravilom o sticanju nekretnina koje je očigledno mnogima promaklo.

“Ako igrač stane na nekretninu bez vlasnika, može je kupiti za navedenu cijenu. Ukoliko odbije da je kupi, nekretnina ide na aukciju onome ko ponudi najviše novca za nju, uključujući i igrača koji je odbio da je kupi“, glasi pravilo.

Ovo pravilo, koje rijetko ko zna, a navodi se u uputstvu za igranje, dramatično mijenja tok igre i smanjuje njeno trajanje. Igrač više ne mora da dobije tačan broj kako bi se dočepao određene nekretnine. Ipak, mora imati dovoljno novca da je kupi kako ne bi pravio šest krugova.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više