Fresh Press portal
Zabava

Poslodavci u šoku: Sve veći broj mladih radnika uz zaposlenje očekuju i platu i topli obrok

FOTO: Ilustracija

Poslodavci diljem Bosne i Hercegovine šokirani su zahtjevima radnika koji kontinuirano rade tokom pandemije i vanredne situacije u Bosni i Hercegovini. Naime, poslodavcima nije jasno iz kog razloga radnici pored neto plaće očekuju da im bude uplaćen i topli obrok kao i karta za prevoz do radnog mjesta.

Ovo je frapantno! Pa zar da u ovakvoj situaciji naši radnici ne mogu da razumiju da mi nemamo mogućnost svima da uplatimo sve. Trebaju da budu sretni što su mogli da zadrže svoje poslove i što im je dozvoljeno da rade redovno i da dolaze na posao i na taj način uopće pomažu cjelokupnom bosanskohercegovačkom društvu. Zaista smo stava da nije uredu da radnici od nas traže svoje tople obroke i naknade za kartu. Svi znamo da je sve zatvoreno tako da nisu imali gdje da troše svoj topli obrok za hranu dnevno kao i da javni prevoz ne radi pa tako nema potrebe da se refundira novac za kartu. Nije lijepo biti halapljiv, pogotovo u ovom vremenu kada svi oskudijevaju i kada ne znamo šta nas čeka sutra i šta će se desiti iza ugla” – izjavio je za “Satro.info” predstavnik Udruženja poslodavaca Emir Feudalac.

Mnogobrojni radnici su, zbog ovakvog postupanja poslodavaca, već zaprijetili da, ukoliko im topli obroci i naknada za prevoz ne budu isplaćeni, isti će obustaviti korištenje pauze i raditi i tih 15 minuta koje imaju za odmor.

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera i svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna i nenamjerna.

Povezani članci

Radnici iz BiH oštro zaprijetili poslodavcima: “Neka vam je na obraz, ako obraza imate!”

E.H

Bit će još gore – U Federaciji otpušteno oko 30.000 radnika

E.H

Oni su to zaslužili – Radnicima u trgovinama više martovske plaće

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više