Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Poslodavci u šoku: Sve veći broj mladih radnika uz zaposlenje očekuju i platu i topli obrok

Poslodavci diljem Bosne i Hercegovine šokirani su zahtjevima radnika koji kontinuirano rade tokom pandemije i vanredne situacije u Bosni i Hercegovini. Naime, poslodavcima nije jasno iz kog razloga radnici pored neto plaće očekuju da im bude uplaćen i topli obrok kao i karta za prevoz do radnog mjesta.

Ovo je frapantno! Pa zar da u ovakvoj situaciji naši radnici ne mogu da razumiju da mi nemamo mogućnost svima da uplatimo sve. Trebaju da budu sretni što su mogli da zadrže svoje poslove i što im je dozvoljeno da rade redovno i da dolaze na posao i na taj način uopće pomažu cjelokupnom bosanskohercegovačkom društvu. Zaista smo stava da nije uredu da radnici od nas traže svoje tople obroke i naknade za kartu. Svi znamo da je sve zatvoreno tako da nisu imali gdje da troše svoj topli obrok za hranu dnevno kao i da javni prevoz ne radi pa tako nema potrebe da se refundira novac za kartu. Nije lijepo biti halapljiv, pogotovo u ovom vremenu kada svi oskudijevaju i kada ne znamo šta nas čeka sutra i šta će se desiti iza ugla” – izjavio je za “Satro.info” predstavnik Udruženja poslodavaca Emir Feudalac.

Mnogobrojni radnici su, zbog ovakvog postupanja poslodavaca, već zaprijetili da, ukoliko im topli obroci i naknada za prevoz ne budu isplaćeni, isti će obustaviti korištenje pauze i raditi i tih 15 minuta koje imaju za odmor.

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera i svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna i nenamjerna.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više