Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Privatni fakulteti od sada nude polaganje ispita studentima u vlastitom stanu na dvolisnici

Privatni fakulteti raznoraznih univerziteta u Bosni i Hercegovini od naredne akademske godine nude svojim sadašnjim i budućim studentima mogućnost polaganja ispita u udobnosti vlastitog doma, na dvolisnicama.

Konkretno, ovakva mogućnost znači da će studenti moći da ne dolaze uopće na fakultet i da, na pitanja koja im profesori pošalju poštom imati mogućnost odgovaranja u vlastitom domu uz kafu i neograničeno vrijeme.

“Iz godine u godinu se trudimo da poboljšamo uslove studiranja za naše studente i buduće studente. U konkretnom slučaju, svima želimo omogućiti da se ne peglaju sa dolaskom do fakulteta već da svoje ispitne obaveze završe vikendom u udobnosti svojih kućnih fotelja. Mi vjerujemo našim studentima i nema teoretske šanse da će oni da prokockaju naše povjerenje i guglaju odgovore na pitanja. Dakle, jednostavno, studenti će pitanja od svojih profesora dobiti putem pošte i imat će tri sedmice da odgovore na ista, na specijalnoj dvolisnici koju će naknadno da poštom pošalju nazad fakultetu, gdje će odgovori biti pregledani i na koncu će se formirati zaključna ocjena svega do tada urađenog. Odličan je ovo koncept za ljude koji rade ili imaju zakazane odlaske u kafanu. Jednostavno neće gubiti vrijeme na gluposti poput putovanja do fakulteta i sjedenja 45 minuta na ispitu. Mi smo razumni i takvi planiramo uvijek da budemo prema svima” – izjavio je za naš portal predstavnik Univerziteta u Travniku, profesor Senad Praznislama.

Privatni univerziteti u Bosni i Hercegovini su prvi na svijetu koji uvode ovu vrstu testiranja znanja svojim studentima, za koju se nadaju da će se proširiti i na državne univerzitete.

NAPOMENA: Tekst je satiričnog sadržaja i svaka sličnost s likovima i događajima iz stvarnog života može biti okarakterisana kao slučajna.

IZVOR: Šatro

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više