Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

U Cazinu uhapšen direktor Agrokomerca jer je uzeo samo 25.000 KM mita

U operativnoj akciji SIPA-e kodnog naziva “Kapija” danas je u Cazinu uhapšen Ermin Mujić, direktor Agrokomerca d.d. iz Velike Kladuše. Kako Šatro info ekskluzivno saznaje, direktor Agrokomerca je osumnjičen za krivično djelo uzimanja manje mita nego što je zakonom propisano.

“Ne mogu vjerovati da se mladi gospodin ovako ponio, pa zna se kako funkcioniše uzimanje mita. Ne smije on na svoju ruku da smanjuje iznose jer ono ako ih on smanji to znači da će i ostali da smanjuju tarife a realno ne smije se to tako raditi jer od čega će pola države da živi i kako sistem da funkcioniše? Ja bih ga odmah na doživotnu osudio kad već nema smrtne kazne” – izjavio je za naš portal Dragan Mektić.

ČITAJ VIŠE: Zabava za cijelu obitelj – Ispleti goblen Bakira Izetbegovića

U toku su i pretresi na više lokacija u Unsko-sanskom kantonu a s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Više informacija bit će poznato nakon što Mujić bude predat Kantonalnom tužilaštvu KS po se čijoj naredbi, uz saradnju Općinskog suda Sarajevo, akcija provodi.

Napomena: Tekst je satiričnog karaktera, svaka sličnost sa stvarnim događajima i osobama je slučajna.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više