Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

AFERIM DEČKO! Fikret Hodžić organizovao iftar i otvorio hladnjaču za maline u Srebrenici

U srebreničkom naselju Sućeska, u prelijepom i ugodnom ambijentu, sinoć je Fikret Hodžić, poznati televizijski voditelj, organizovao iftar za preko 100 postača i ozvaničio početak rada hladnjače za skladištenje maline.

Iftaru su prisustvovali povratnici u ovo podrinjsko mjesto, predstavnice srebreničkih udruženja, predstavnici vlasti, privrednici i drugi gosti.

U emotivnom obraćanju, u svom rodnom mjestu, Hodžić je kazao da mu nikada nije bilo teže govoriti, ali da nikada nije bio ponosniji.

“Kada sam kazao šta planiram raditi, mnogi su, uključujući i moje najbliže, rekli da nisam normalan. Ne mogu da kažem da u tim trenucima nisam bio sličnog mišljenja, kao i oni, ali postoji neka veća sila koja tjera čovjeka da radi neke stvari kojih nekada nije ni svjestan” – kazao je Hodžić.

Uprkos svemu, uz podršku dobrih ljudi, svoje planove je uspio realizirati, a danas u Sućeskoj posjeduje firmu „Srebrena malina“. Uspio je zasaditi 40 dunuma maline, te izgraditi hladnjaču kapaciteta 300 tona, prenosi Bportal.

Kako nam je kazao, u njegovoj firmi je trenutno zaposleno pet radnika, a tokom sezone će biti angažovano ukupno 50 radnika.

“Vidimo se sutra u berbi maline” – poručio je on.

Podršku Hodžiću sinoć su dali i predstavnici vlasti. Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS je kazao da je projekat Fikreta Hodžića svijetli primjer i poruka mnogima da je ovo pravi način kako se voli svoj rodni kraj.

“Uvjeren sam da će ovo biti podstrek za mnoge privrednike iz Srebrenice i Podrinja, i cijelog entiteta, da se okrenu svojim mjestima i rodnim grudama. I da pomognu ljudima koji žive u ovakvim mjestima. Bez ekonomije i ulaganja u ove prostore, teško je da ćemo opstati ovdje da živimo, ne samo mi koji smo sada tu, nego i buduće generacije” – kazao je Salkić, koji je poručio Bošnjacima da budu jedinstveni.

Investitor Hodžić je u nekoliko navrata naglasio i da mu je veliku podršku dalo i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i ministar Edin Ramić.

“Ovakvih slučajeva ima više na području entiteta RS, a ima i u povratničkim sredinama u Federaciji BiH. Nažalost, u uslovima u kojim živimo, neke dobre vijesti nisu vijesti. Dakle, vijest je ukoliko ovdje imaju neki lokalni nesporazumi, koji se vrlo brzo prevaziđu. Oni se potenciraju. Tamo gdje postoji razvoj, napredak i saradnja, to se nažalost ne prikazuje,” – kazao je Ramić, dodajući kako se nada da će Hodžićev projekat biti početak jedne pozitivne prakse u kojoj će se emitovati uspješne priče u Srebrenici, Bratuncu, Vlasenici, Zvorniku…

Nakon iftara, prisutni su klanjali akšam namaz u lokalnoj džamiji, piše Bportal.ba.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više