Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Argentinska policajka koja je podojila gladnu bebu promaknuta u čin poručnice

Argentinska policajka koja je podojila neuhranjenu bebu promaknuta je u čin poručnice.

Policajka Celeste Jaqueline Ayala, koja je 14. avgusta podojila neuhranjenu bebu je zbog neutvrđenih razloga odvojeno od svojih roditelja nakon dolaska u dječju bolnicu u Buenos Airesu, promaknuta je u čin poručnice, piše New York Times.

Celeste (27), majka dvoje djece od kojih je jedno šestomjesečna beba, prepoznala je da mališan plače jer je gladan te se ponudila da ga podoji. Njen kolega Marcos Heredia bio je iznenađen njenom gestom te je fotografiju objavio na Facebooku. Ubrzo se nakupio veći broj pozitivnih komentara, a fotografija je završila u medijima širom svijeta.

Nisam ni sekunde dvojila, dala sam mu da sisa i dječak se smirio”, rekla je za Cronicu.

Celeste radi kao policajka tri godine, a nerijetko preuzima dodatne sate dežurstva kako bi zaradila dovoljno za život, piše “Novizivot.net“.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više