Fresh Press portal
Magazin Zanimljivosti

Arheolozi otkrili sinagogu iz 1. vijeka koja potvrđuje istinitost novozavjetnih izvještaja

Sinagoga

Ruševine izraelske sinagoge iz 1. vijeka potvrđuju istinitima novozavjetne izvještaje o Isusovom životu

Otkrića u blizini brda Tabor u Galileji potvrđuju da je Isus propovijedao u toj sinagogi, kako kaže arheolog s Kinneret instituta za galilejsku arheologiju.

Tim koji radi na iskopinama na čelu s dr. Mottiem Aviamom kaže da je Isus govorio u tamošnjim vjerskim objektima.

Motti Aviam je za Ynet News rekao: “Ovo je prva sinagoga otkrivena u ruralnom dijelu Galileje a potvrđuje povijesne informacije koje imamo o Novom zavjetu, koji govore o Isusovom propovijedanju u galilejskim selima.”

Dodaje da je ovo otkriće vrlo važno za kršćane, a nada se da će isto mjesto postati turistička atrakcija za brojne židove i kršćane.

Sinagoga2

Sinagogu su otkrili arheolozi koji tvrde da je sinagoga služila za čitanje i propovijedanje, a ne za žrtvovanje, čineći je prikladnim mjestom za Isusova naučavanja.


Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više