Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Crveni trg u Moskvi preplavili hrvatski navijači

Najpoznatiji simbol ruske prijestolnice, ali i srce cijele Rusije, moskovski Crveni trg preplavili su hrvatski navijači uoči finala svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske.

Nekoliko sati uoči historijskog finala hrvatske i francuske vrste na stadionu Lužniki, atmosfera u središtu grada je dosegla usijanje.

Na polufinale protiv Engleske u Moskvu je doputovalo oko 10.000 hrvatskih navijača, a sada ih se očekuje možda i dvostruko više. Nažalost, mnogi od njih i bez karte nadajući se kako će na ulicama Moskve ugrabiti “papirić sreće”.

Nikolsjaka ulica koja izlazi na Crveni trg i koja je puna kafića i restorana zakrčena je hrvatskim navijačima koji su stigli na finale doslovno iz svih krajeva svijeta.

I ovoga puta razvijena je sada već poznata navijačka zastava s kvadratićima koju su napravili navijači iz Crikvenice i Brbira.

“U Kalinjingradu smo obećali da idemo do finala i uspjeli smo. Prošli smo cijelu Rusiju i ostao je još jedan korak pa ćemo onda slaviti mjesec dana”, poručili su dečki.

Uz nju je razvijena i zastava s crveno-bijelim kvadratićima s natpisom “Hvala, Rusijo” na ruskom jeziku.

Zanimljivo, Sveruski centar za istraživanje javnog mnijenja (VCIOM) je napravio anketu za koga će navijati Rusi u finalu. Od 1.600 ispitanih, za hrvatsku reprezentaciju će navijati 35 posto ispitanika, a za francusku – njih 31 posto.

Međutim, favoritom utakmice ipak smatraju Francuze.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više