Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Dijete za primjera! Sofija umjesto izlazaka i skupih krpica bira ovce

Trendove koje sve surovije društvo diktira, ipak je moguće izbjeći ako znate šta želite i šta vam je u životu važno. Biti vrijedan i baviti se poljoprivredom nije sramota, a najbolji primjer tome je mlada Sofija koja se ne lati čuvanja ovaca.

Ova prelijepa djevojka svakog dana uzima svoju torbu, puni je namirnicama koje će joj biti potrebne za cijeli dan i izvodi ovce na ispašu. Njene fotografije na Fejsbuk stranici “Ljepote zavičajne i na selu” izazvale su brojne komentare.

Većina njih ju je podržala, pišući da ne bi trebalo da se stidi onoga što radi i da je ona prije svega “nešto još uvijek lijepo, dobro i neiskvareno u ovome čudnom vremenu”.

Nikad oni, mila moja, neće biti kao ti puni zdravlja, snage i pozitivne energije, a posebno unutrašnje ljepote, zato sve pohvale za tebe, dušo moja” – stoji u jednom od komentara.

Mogli su se pročitati razni komentari o ovoj djevojci, ali uglavnom su tu bile najdivnije riječi o njenoj skromnosti, marljivosti i dobroti.

Postojali su i oni koji su primijetili da Sofija ima urađene vještačke nokte, pa su prokomentarisali da ona “nije ništa bolja, od ostalih djevojaka, nego se samo folira”.

Slikaš selfije i objavljuješ po društvenim mrežama, zaista drukčija od drugih” – napisao je jedan korisnik.

U današnje vrijeme je prava rijetkost vidjeti da se neko mlad okreće stočarstvu, umjesto lagodnostima modernog života. Takođe, na ovoj stranici stoji u opisu slika da se djevojka zove Sofija, a mi sa njom nismo uspeli da stupimo u kontakt. Bilo kako bilo, mlada djevojko, svaka čast na izboru i hrabrosti da to otvoreno priznaš, piše “Alo.rs”.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više