Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Evo kako da vaš parket bude blistavo čist! Odmah primjenite i uvjerite se

Ukoliko ste primijetili da vi i vaši ukućani često kašljete ili imate alergijske reakcije, osipe i iritacije na koži, uzrok se može skrivati na mjestu gdje ga najmanje očekujete: u vašem domu, tačnije u bocama sredstava za čišćenje.

Posebno trebate biti na oprezu ukoliko imate malu djecu, koja se često igraju na podu, kojega ste ‘očistili’ ili ukoliko na istom hodate bosi. Predlažemo vam da napravite prirodno sredstvo za čišćenje podova, koje će divno mirisati i potpuno je neškodljivo za zdravlje vas i vaših ukućana, piše “Kreni zdravo“.

Potrebni sastojci:

Za izradu ovog sredstva za čišćenje podova možete upotrijebiti bilo koje eterično ulje sa antibakterijskim svojstvom (eterično ulje limuna, naranče, lavande, ružmarina, čajevca…), a možete koristiti samo jedno ulje ili kombinaciju više njih, ovisno o vašim preferencijama.

Prije nego što uzmete pribor za čišćenje, napravite ovo sredstvo za čišćenje u većoj kanti ili posudi od:

  • 1 čaša jabučnog octa
  • 10 kapi eteričnog ulja s anibakterijskim svojstvom
  • 1.5 litra tople vode (ne kipuće!)

Upute:

Dobro izmiješajte sve sastojke i sa njima očistite podove u domu. Podovi će biti čisti, a vaš dom će divno mrisati na citruse, čajevac, lavandu ili ružmarin (ovisno o odabiru eteričnog ulja).

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više