Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Ispovijest vozača pod čijim je autom stradalo dijete: “Molio sam se da preživi”

“Vrištao sam, dozivao upomoć, a niko se nije odazivao… Dijete je bilo ispod auta, a ja nisam mogao sam da ga podignem.”

Zgrabio sam sanke, gurnuo ih ispod kola, a one su se polomile, dohvatio letvu, pa trupac. Plakao sam dok sam ga izvlačio… Molio sam se da preživi. Držao sam ga na rukama, davao mu vještačko disanje i masirao srce, ali je sve bilo uzalud. Ta slika će me pratiti dok sam živ, piše “Kurir.rs“.

Ovako, jedva čujnim glasom, govori Ivica Đokić (39), ispod čijeg auta je u četvrtak smrtno stradao sedmogodišnji Jovan Savić kada je sankama uletio pod točkove. Mališan se sa drugaricom iz škole spuštao zamrznutim puteljkom koji od njegove kuće vodi na prometnu saobraćajnicu Radikinski put. Oko 12.35 svojim „ford mondeom“ ulicom je prolazio Đokić. S njim je bila i četrnaestogodišnja kćerka koju je vozio u školu.

“Kretao sam se polako jer je na putu bilo snijega, kada sam se popeo na uzbrdicu, skoro sam zastao. Odjednom sam vidio decu kako se kao metak zalijeću ka meni. Pritisnuo sam kočnicu i skrenuo skroz udesno, ali je dječak uletio ispod kola. Koliko sam uspio da vidim trenutak ranije, noge su mu bile ispružene, bio je oslonjen na naslon na zadnjoj strani sanki i skliznuo je direktno pod auto” – opisuje tragediju očajni čovjek, i nastavlja:

“Djevojčica koja je bila s njim zakočila je nogama. Pala je na zemlju, ali je odmah ustala, pa sam shvatio da je nepovrijeđena. Izašao sam iz kola i krenuo da izvlačim mališana, a kćerki sam odmah bacio telefon i kazao joj da zove Hitnu pomoć. Dotrčala su još dvojica ljudi, i oni su ih zvali. Držao sam dijete dok ljekari nisu došli. Kad su mi kazali da je mrtav, da je slomio vrat, samo sam ponavljao: „Kako, kako“, dok je moja kćerka vrištala.”

Nesrećni Đokić kaže da je ustanovljeno da nema njegove krivice za udes.

“Dva puta sam davao krv da bi provjerili alkoholisanost, nisam imao šta da krijem, nikada ne pijem. Tehnički pregled je pokazao da je auto bio u perfektnom stanju, ali slaba mi je utjeha sve to. Nisam nikako mogao da izbjegnem dijete, možda je to bilo neminovno, možda je moralo da se desi, ali zašto baš meni, zašto da ga ja nosim na duši” – očajava naš sagovornik.

Dječakovo tijelo juče je sa Instituta za sudsku medicinu preuzela porodica. Jovan će danas biti sahranjen.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više