Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Kako je govorio ubijeni Slaviša Krunić: “Ja sam Srbin, ali i Bosanac. Javno je govorio o pokušjima vlasti u RS da ga reketare”

U pucnjavi koja se oko ponoći dogodila u Glamočanima u Banja Luci ubijen je banjalučki biznismen Slaviša Krunić, njegov pratilac, te jedan od napadača.

Motiv napada i ubistva za sada nije poznat, a na mjestu ubistva uviđaj obavljaju pripadnici MUP-a RS.

Krunić je bio vlasnik više banjalučkih firmi, među kojima i kompanije za zaštitu osoba i imovine Sector Security i lanca pekara Žitopeka.

Prije nekoliko godina javno je govorio o pokušajima vlasti u Republici Srpskoj da ga reketare, ali i o tome da zagovara jaku i prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu, nasuprot nacionalnim politkama koje BiH vide podijeljenu po etničkim linijama.

“Ja sam Srbin, ali i Bosanac. Moj otac je rođen tu, moj djed, a i moje dijete. Ja danas živim u Bosni i Hercegovini i moja cijela familija. Ja ne planiram da idem odavde. Želim imati normalan život u ovoj državi. Kako se zvala Republika u kojoj sam ja rođen? Bosna i Hercegovina. Ja sam rođen u BiH i ja sam Bosanac. Iznerviraju me kada mi kažu ‘kako možeš tako govoriti’. Pa to je realnost. Ne smeta mi da mi komšija kaže da je Hrvat ili Bošnjak, kao ni kada mi neko kaže da sam Srbin. Kod mene su uvijek upaljena svjetla za sve“, rekao je Krunić u emisiji Senada Hadžifejzovića. Smatrao je da su prevareni narodi u BiH koji su ratovali devedesetih godina.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više