Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

KAKVA GREŠKA: Niko ga ne želi zaposliti – ime mu je Sadam Husein

Deset godina nakon egzekucije jednog od najpoznatijih zločinaca svih vremena, jedan čovjek i dalje ima probleme zbog njega. Pretpostavljamo da će ga to pratiti do kraja života.

Jedan brodski inženjer iz Indije muku muči sa – svojim imenom. Prije dvadeset i pet godina rodio se kao Saddam Hussain. Njega tek jedno slovo u prezimenu dijeli od okrutnog iračkog diktatora Saddama Husseina. Na njegovu žalost, ime mu stvara ogromne probleme i upravo zbog toga ne može dobiti posao, piše BBC. Odbijen je već 40 put od raznih poslodavaca pa je odlučio promijeniti ime u Sajid.

– Ljudi se boje zaposliti me iz razloga što su moguće komplikacije s imigracijskim službenicima preko međunarodnih granica, kaže Hussain. Mislio je da može lako zaobići neobičnu prepreku, pa je tako napravio novu putovnicu i vozačku dozvolu.

Ipak, njegove molbe za posao još uvijek nisu uslišene, a proces promjene imena još uvijek traje. Ako ga nešto može utješiti, to je činjenica da nije jedini s kletvom imena slavnog diktatora. Uostalom, upišite to ime u tražilicu na Facebooku i sve će vam biti jasno.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više