Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Lječnici iz stomaka 22-godišnjakinje izvadili 1,5 kg nakita

Zbunjeni liječnici morali su je operirati kako bi uklonili ovu nevjerovatnu zlatno-metalnu hrpu nakit od 1,6 kilograma iz njenog stomaka.

22-godišnja pacijentica trpila je bolove u stomaku i bila je bolesna nakon svakog obroka, sedama dana prije nego što je primljena u bolnicu.

Sonografija i rendgenski testovi otkrili su metal u njenom želucu – pa su je hirurzi s vladinog medicinskog fakulteta i bolnice Rampurhat u Indiji operirali kako bi ga uklonili, piše “LADBible“.

FOTO: SWNS

Hirurzi su tiokom 75-minutnog postupka uklonili lance, prstenje za nos, naušnice, sitnice, gležnjače kao i 90 novčića i ručni sat.

Dr. Siddhartha Biswas, šef kirurškog odjela koji je vodio operaciju, rekao je da je žena gutala zlatne, bakrene i mesingane predmete, prenosi “Fresh Press“.

Vjeruje se da je žena, koja se nalazi na psihijatrijskom liječenju, možda ponijela predmete iz trgovine draguljara svog brata.

Njena obitelj kaže: “Primijetili smo da ukrasi nestaju. Ali kad god smo je ispitivali, ona je počela plakati i nije otkrila ništa.

Majka 22-godišnjakinje dodala je: “Unatoč tome što je pazila na sebe, nekako je uspjela progutati sve te predmete. Nije bila dobro protekla dva mjeseca.”

Prije nego što su je primili u vladinu bolnicu u Rampurhatu, vodili smo je kod raznih privatnih liječnika i ona je bila na lijekovima bez ikakvih rezultata.”

Dr. Biswas je potvrdio da je pacijentica iz Margrama u zapadnom Bengalu u Indiji stabilna i da će je uskoro otpustiti.

https://www.youtube.com/watch?v=Y2zZwgZhv7Q

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više