Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Ljudi misle da imam silikone! Ona želi da smanji svoje ogromne grudi

Medicinska sestra želi da joj smanje grudi na trošak zdravstvenog osiguranja, ali oni to odbijaju.

Džena Tod (27) iz Škotske bori se za svoje pravo da besplatno smanji grudi veličine 70GG, iako nosi konfekcijski broj 38. Kako tvrdi mlada žena, posljednjih deset godina doktori je kljukaju tabletama protiv bolova i govore joj da smrša.

Čak je i razvila bulimiju, kako bi izgubila na težini i smanjila poprsje. Tod tvrdi da je išla na više od 100 pregleda kod različitih doktora, ali svaki put bi je odbili. Iako je svjesna da mnoge djevojke žele prirodno velike grudi, to nije isto kao kad ih imaš, prenosi “Kurir.rs“.

“Bol u leđima koju svaki dan osjećam je nepodnošljiva. Bila sam meta neslanih šala svakog muškarca od svoje 13. godine, zbog čega osjećam samo strah i nesigurnost. Iscrpljena sam zbog svega što sam isprobala, od vježbanja, fizioterapije, dijeta. I dalje me boli”, kazala je Džena, koja samo jedan dan želi da osjeti kako je to kada te ne bole leđa.

Smršala je čak 12 kilograma, a veličina korpe ostala je ista. To ju je bacilo u očaj. Počela je da ide u teretanu, budući da joj je otac bodibilder mnogo joj je pomogao s vježbanjem, da ojača leđa. Išla je i na sportske masaže.

Kada je napunila 18 godina, konačno je otišla u bolnicu kako bi je pregledao plastični hirurg, ali prvo je morala da razgovara sa psihijatrom.

“Odbila mi je operaciju, jer je nakon pola sata razgovora rekla da imam telesnu dismorfiju. A opet nisu ništa napravili da mi oko toga pomognu”, kazala je.

Nakon toga Džena je razvila bulimiju, imala ju je do svoje 25 godine.

“Niko mi nikad nije pomogao u vezi toga, osim mojih roditelja. U najmršavijoj fazi imala sam 50 kilograma”, kazala je. I dalje se nada da će dobiti odobrenje za svoju operaciju, što će joj uvelike olakšati život i smanjiti bolove.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više