Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Mještani fočanskog sela Đeđevo na originalan način očistili lokalni put

Mještani fočanskog sela Đeđevo očistili su sopstvenom mehanizacijom snijeg sa lokalnog puta koji ih spaja sa centrom opštine.

Desetak mještana su traktorom, na koji su prikačili improvizovanu grtalicu od dasaka i željeza, očistili oko dva i po kilometra puta, piše “Haber”.

U Đeđevu je palo 35 centimetara snijega, a mještanin Anđelko Veljović kaže da put redovno održavaju.

“U selu ima više staračkih domaćinstava sa bolesnim članovima, tako da najviše zbog njih ne smijemo dozvoliti da budemo odsječeni od grada“, rekao je Veljović.

Đeđevo je poznato po brojnim akcijama uređenja seoske infrastrukture, ali i mobama, kojima mještani pomažu jedni drugima i čuvaju duh zajedništva.

Snijeg u Foči pada od prošle noći, a iz Civilne zaštite pozvali su vlasnike trgovinskih radnji, ugostiteljskih i drugih poslovnih objekata, kao i javne ustanove, ali i zajednice etažnih vlasnika, da očiste snijeg ispred svojih ulaza.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više